Enkele buurtbewoners zakten nog naar het provinciehuis af in de hoop de beslissing nog tegen te houden.
Volledig scherm
Enkele buurtbewoners zakten nog naar het provinciehuis af in de hoop de beslissing nog tegen te houden. © Benny Proot

Provincie geeft groen licht voor ringtracé rond Anzegem: “Een petitie kreeg meer dan 4000 handtekeningen, hier is geen draagvlak voor”

anzegemDe provincieraad heeft dinsdagmiddag het PRUP definitief vastgesteld en goedgekeurd voor de ringweg rond Anzegem. In een ultieme poging om de provincieraad van gedachten te doen veranderen, hield de actiegroep ‘Omring Anzegem Niet’ nog - tevergeefs - een protestactie aan de ingang van het provinciehuis.

 1. Gezinnen mogen kinderen straks halve dag per week minder naar kinderopvang brengen: “Hier in Waregem is het tekort extra nijpend”
  PREMIUM
  waregem

  Gezinnen mogen kinderen straks halve dag per week minder naar kinderop­vang brengen: “Hier in Waregem is het tekort extra nijpend”

  400 gezinnen in Waregem krijgen een maand de tijd om een voorstel uit te werken waarbij ze hun baby of peuter een halve dag per week minder naar de opvang brengen. Gemeenteraadslid Simon Wemel (Groen) is een van hen, en zal op de raadszitting dinsdag vragen wat de stad eventueel plant te ondernemen. “Want het probleem zal enkel maar erger worden de komende twee jaar.”
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!