Enkele buurtbewoners zakten nog naar het provinciehuis af in de hoop de beslissing nog tegen te houden.
Volledig scherm
Enkele buurtbewoners zakten nog naar het provinciehuis af in de hoop de beslissing nog tegen te houden. © Benny Proot

Provincie geeft groen licht voor ringtracé rond Anzegem: “Een petitie kreeg meer dan 4000 handtekeningen, hier is geen draagvlak voor”

anzegemDe provincieraad heeft dinsdagmiddag het PRUP definitief vastgesteld en goedgekeurd voor de ringweg rond Anzegem. In een ultieme poging om de provincieraad van gedachten te doen veranderen, hield de actiegroep ‘Omring Anzegem Niet’ nog - tevergeefs - een protestactie aan de ingang van het provinciehuis.

  1. Ondernemer staat voor grootste horeca-avontuur van zijn leven in 18de-eeuwse herenhoeve: “Zo veel zin om er een lap op te geven”
    PREMIUM
    Kortrijk/Helkijn/Molenbaix

    Ondernemer staat voor grootste horeca-avon­tuur van zijn leven in 18de-eeuw­se herenhoeve: “Zo veel zin om er een lap op te geven”

    Horeca-ondernemer Bert Vanhalle (51) runt in Molenbaix bij Celles, op 25 minuten rijden van Kortrijk, sinds kort Ferme D’Ecavée. Die stijlvol gerenoveerde 18de-eeuwse herenhoeve omvat een restaurant, hotel en feestzalen. Binnenkort komen er ook nog een buiten- en wijnbar bij. “We gaan er een lap op geven, de mogelijkheden hier zijn enorm”, zegt de Markenaar.