Tine Temmerman, voor de gesloten lagere school in Vichte
Volledig scherm
PREMIUM
Tine Temmerman, voor de gesloten lagere school in Vichte © Henk Deleu

“Overheid, neem alstublieft weer maatregelen”: directrice Tine (39) luidt alarmbel na sluiting lagere school door coronabesmettingen

VichteHet lager van De Ranke in Vichte is dicht, het gevolg van een coronagolf in de basisschool. Ook noodopvang mag niet. “Ik kreeg huilende ouders aan de lijn, die geen verlof meer krijgen. Hoeveel keer gaan we onze kinderen nog leerkansen afnemen, komende winter? Aan de overheid: neem maatregelen, zodat onze kinderen les kunnen volgen”, zegt directrice Tine Temmerman (39).

 1. Harten troef! Onze reporter laat zich klaarstomen voor WK manillen en raakt nét niet van de kaart: “‘Rechts’ of ‘averechts’ spelen? Ik hoor het donderen in Keulen”
  PREMIUM
  Deerlijk

  Harten troef! Onze reporter laat zich klaarsto­men voor WK manillen en raakt nét niet van de kaart: “‘Rechts’ of ‘averechts’ spelen? Ik hoor het donderen in Keulen”

  Heel Vlaanderen speelt wel af en toe een potje manillen. Maar wie zich op 18 februari in het West-Vlaamse Deerlijk tot wereldkampioen in dit kaartspel wil kronen, heeft heel wat méér nodig dan alleen wat basiskennis. Onze reporter doet een gooi naar de felbegeerde wereldtitel. Ter voorbereiding trok naar een volkse kaarting, mét groentenbokalen als inzet, om er van doorwinterde manillers de kneepjes te leren. “Als je maat troef heeft gemaakt, kom je áltijd je troef uit... tenzij je een renong hebt.”
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 3. De Ploetermobiel trekt naar Tiegem
  anzegem/tiegem

  De Ploetermo­biel trekt naar Tiegem

  De Ploetermobiel komt op 8 februari naar de gemeenteschool in Ingooigem, en op 8 maart naar zaal Mensinde, telkens van 14u tot 16.30u. “De Ploetermobiel trekt rond in wijken en buurten in Anzegem om kinderen en jongeren te stimuleren om buiten te spelen”, zegt schepen Yannick Ducatteeuw. “De Jeugddienst organiseert tal van leuke activiteiten. Het is bovendien helemaal gratis én inschrijven hoeft niet. Langskomen is dus de boodschap.”