Dit artikel verscheen in uw krant op 7 juni 2004.
Volledig scherm
Dit artikel verscheen in uw krant op 7 juni 2004. © Foto RV

Oud KSA-leider toch nog veroordeeld voor aanranding

VICHTENa 25 jaar verdachtmakingen is een voormalig KSA-leider en ex-dorpsvoorzitter van Vichte (Anzegem) veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden en een boete van 3.000 euro voor seksueel misbruik van vier KSA-leden in de jaren negentig en begin de jaren 2000. De veroordeling bevestigde een vermoeden dat al langer leefde onder de inwoners. Na de ophefmakende KSA-moord in 2002 had de toenmalige KSA-leiding Dominique D. (53) al een brief gestuurd met de vraag om voortaan weg te blijven.

 1. Vrienden overnachten op Hotond en geraken ‘verdwaald’ in bossen rond Ronse voor passage van Ronde

  Vrienden overnach­ten op Hotond en geraken ‘verdwaald’ in bossen rond Ronse voor passage van Ronde

  Tijdens de Ronde van Vlaanderen komen supporters vanuit het hele land en nog verder naar de Vlaamse Ardennen om hun wielerhelden aan te moedigen op de legendarische hellingen. Zo ook deze vijf vrienden uit Brugge en Tielt. Zij overnachtten op de Hotond en geraakten deze ochtend lichtjes verdwaald in de bossen rond Wittentak in Ronse. “Onze auto hebben we gisterenavond ergens achtergelaten maar we weten niet zo goed meer waar”, klinkt het.
  Kluisbergen
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.