Het schepencollege bij de site Escolys, ook een van de investeringen van het gemeentebestuur. Maar wel één die op termijn geld elders zal uitsparen, zegt het bestuur.
Volledig scherm
Het schepencollege bij de site Escolys, ook een van de investeringen van het gemeentebestuur. Maar wel één die op termijn geld elders zal uitsparen, zegt het bestuur. © Joyce Mesdag

Omstreden belasting van 150 euro per gezin en 100 euro per bedrijf vervangen door 30 euro meer aan onroerende voorheffing

anzegemAnzegem schrapt de gezins- en bedrijfsbelasting, maar verhoogt de opcentiemen met 50 punten. Concreet betekent dit dat een Anzegems gezin of bedrijf per jaar respectievelijk 150 en 100 euro belasting minder zal betalen aan de ene belasting, maar (in 90 procent van de gevallen) tot 30 euro meer aan onroerende voorheffing.

 1. Bewoners Buda-eiland in beroep tegen project aan parking Broeltorens: “Liever nieuw stadspark in plaats van 75 flats en 6 woningen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Bewoners Bu­da-ei­land in beroep tegen project aan parking Broelto­rens: “Liever nieuw stadspark in plaats van 75 flats en 6 woningen”

  Omwonenden gaan in beroep tegen een verkavelingsvergunning voor Ciril. Die stadsontwikkelaar plant op de site van gewezen feestzaal Dam 71 op het Buda-eiland 75 nieuwe appartementen en zes woningen. Het buurtcomité ‘Safe Parking Broel’ vreest voor de leefbaarheid. Oppositiepartijen CD&V en Groen roepen het stadsbestuur op om dringend in gesprek te gaan met het buurtcomité. Het omstreden bouwproject werd maandagavond besproken op de digitale gemeenteraad.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.