Gino Devogelaere volgt zijn vriend Claude Van Marcke op als burgemeester. "Het is geen cadeau, maar Claude zou het zo gewild hebben."
Volledig scherm
Gino Devogelaere volgt zijn vriend Claude Van Marcke op als burgemeester. "Het is geen cadeau, maar Claude zou het zo gewild hebben." © Henk Deleu

"Mijn boodschap? Zorg voor elkaar"

ANZEGEMGino Devogelaere (62) eert zijn beste vriend, wijlen Claude Van Marcke (48), door hem binnenkort op te volgen als burgemeester van Anzegem. "Ik moet wel, anders zou Claude me zeker een nietsnut gevonden hebben. Mijn boodschap? Zorg voor elkaar. En doe goede dingen en kijk niet om. Dat was ook de leuze van Claude."

 1. Slechts twee automobilisten onder invloed tijdens ‘weekend zonder alcohol’ in Kortrijkse regio
  Kortrijk/Kuurne/Lendelede

  Slechts twee automobi­lis­ten onder invloed tijdens ‘weekend zonder alcohol’ in Kortrijkse regio

  Bij alcoholcontroles door kleine, flexibele politieteams die volledig coronaproof konden werken, zijn in Kortrijk, Kuurne en Lendelede tijdens het voorbije ‘weekend zonder alcohol’ 249 automobilisten gecontroleerd. Slechts twee van hen (0,8 procent) hadden te veel op en kregen een sleutelhanger met daarop de naam van een verongelukt verkeersslachtoffer.
 2. Katholieke Basisscholen Kortrijk pleit voor mondmaskerplicht vanaf vijfde leerjaar: “Maak het voor iedereen duidelijk”
  Kortrijk

  Katholieke Basisscho­len Kortrijk pleit voor mondmasker­plicht vanaf vijfde leerjaar: “Maak het voor iedereen duidelijk”

  De scholengemeenschap Katholieke Basisscholen Kortrijk (KBK) pleit voor een mondmaskerplicht vanaf het vijfde leerjaar in het lager onderwijs. “Maak het voor iedereen duidelijk, zodat we geen overbodige discussies meer hebben met ouders”, vindt woordvoerder Rik Bossuyt. De KBK-scholen vragen ook om de coronamaatregelen nauwgezet te blijven volgen, nu de meer besmettelijke Britse variant in steeds meer scholen in Vlaanderen uitbreekt. Eerder vroeg Rhizo, een secundaire scholengroep in Kortrijk, om een systematische preventieve speekseltesting uit te rollen.
 1. Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen
  Play

  Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen

 2. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"