Marie-Rose D’Huyvetter vervangt Pauline Van Marcke als gemeenteraadslid, tot ze terug is van haar passage in het buitenland.
Volledig scherm
Marie-Rose D’Huyvetter vervangt Pauline Van Marcke als gemeenteraadslid, tot ze terug is van haar passage in het buitenland. © Henk Deleu en Marie-Rose D’Huyvetter

Marie-Rose D’Huyvetter vervangt Pauline Van Marcke tijdelijk als raadslid

anzegemOp de gemeenteraadszitting van Anzegem dinsdagavond heeft Marie-Rose D’Huyvetter de eed afgelegd als raadslid voor SAMENéén. Ze vervangt raadslid Pauline Van Marcke, die voor haar opleiding een jaar naar het buitenland trekt

 1. Drie Hofsteden krijgt nieuw park op athena-scholencampus: “Vijf voetbalvelden groot, met veel beleving”
  Kortrijk

  Drie Hofsteden krijgt nieuw park op athe­na-scholencam­pus: “Vijf voetbalvel­den groot, met veel beleving”

  De graswoestijn en betonvlakte van athena-scholencampus Drie Hofsteden wordt de volgende zes jaar onthard en vergroend. De groene long van 34.000 vierkante meter wordt als een park voor de buurt opengesteld. Het wordt ook voor de 1.100 leerlingen een hele verbetering. “Een aantrekkelijke groene buitenruimte met veel beleving op school is cruciaal voor kinderen. Er is dan minder pestgedrag, ze zitten fitter in de klas en halen betere resultaten, zo toont onderzoek aan”, benadrukt Kenny Windels van landschapsarchitectenbureau Studio Basta.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?