De leden van het jeugdkoor La Joya uit Vichte hebben afscheid genomen van hun dirigente, Jeanno Defrenne. Jeanno richtte 22 jaar geleden mee het koor op, en ging het koor dus al die tijd voor als dirigente. “Het was een prachtige tijd, maar het is tijd voor iets anders, na 22 jaar dirigeren op zaterdagavond.” Het koor zoekt een nieuwe dirigent trouwens, voor moest iemand het voelen kriebelen.
Volledig scherm
De leden van het jeugdkoor La Joya uit Vichte hebben afscheid genomen van hun dirigente, Jeanno Defrenne. Jeanno richtte 22 jaar geleden mee het koor op, en ging het koor dus al die tijd voor als dirigente. “Het was een prachtige tijd, maar het is tijd voor iets anders, na 22 jaar dirigeren op zaterdagavond.” Het koor zoekt een nieuwe dirigent trouwens, voor moest iemand het voelen kriebelen. © Henk Deleu

Jeugdkoor La Gioia neemt afscheid van dirigente Jeanno

vichteDe leden van het jeugdkoor La GIoia uit Vichte hebben afscheid genomen van hun dirigente, Jeanno Defrenne. Jeanno richtte 22 jaar geleden mee het koor op, en ging het koor dus al die tijd voor als dirigente. “Het was een prachtige tijd, maar het is tijd voor iets anders, na 22 jaar dirigeren op zaterdagavond.” Het koor zoekt een nieuwe dirigent trouwens, voor moest iemand het voelen kriebelen. 

  1. Nieuw buurtpark Sint-Janswijk klaar in 2025: “Bekommernissen buurtbewoners allemaal meegenomen”
    PREMIUM
    Kortrijk

    Nieuw buurtpark Sint-Jans­wijk klaar in 2025: “Bekommer­nis­sen buurtbewo­ners allemaal meegenomen”

    In 2025 moet het nieuw stadspark in de Sint-Janswijk eindelijk klaar zijn. Na 24 jaar plannen die afgekeurd werden en nog eens nieuwe plannen is er een definitief voorontwerp. De plannen om de V-Tex-site vol huizen te zetten werd destijds afgevoerd na protest van de buurtbewoners. Het huidige plan voorziet 34 woonunits en een park van 1,7 hectare. “Het middengebouw wordt gedeeltelijk behouden en wordt de nieuwe buurthal, de natuur wordt versterkt met ook tal van speelelementen”, zegt schepen van Bouwen Wout Maddens (Team Burgemeester).