Jeremie Vaneeckhout (Groen): “Ik geloof niet in vleestaksen: ik ben zelf ook een vleeseter”

Groen-boegbeelden Meyrem Almaci en Kristof Calvo lopen hoog op met Jeremie Vaneeckhout (33). Dat is de jonge lijsttrekker voor het Vlaams parlement in West-Vlaanderen. Al zeven jaar is hij schepen in Anzegem, maar verder vrij onbekend in de provincie. “Een politicus uit een kleine gemeente krijgt wél kansen bij Groen. Ik ben daar heel dankbaar voor.”

10 reacties

 • Louis Bouduin

  3 jaar geleden
  Zelf indien u roker bent, mag u dit nog met een gerust hart ongezond vinden en er mede voor zorgen dat rokers hulp krijgen.
 • Paul van de velde

  3 jaar geleden
  Er zijn al vleestaksen, we noemen dat BTW!
 • Patrick morel

  3 jaar geleden
  Je moet geen taksen invoeren er zijn er al genoeg,halveer dat leger politici en verminder de partijtoelagen. Ik geloof niet in kwantiteit maar in kwaliteit en die is er niet, te veel kaf.
 • Kristof Maes

  3 jaar geleden
  Amai en dat zit in de politiek. Die ingesteldheid: ik eet vlees dus ik wil geen vleestaks. Chapeau ze manneke. In politiek gaat het over de maatschappij / dierenwelzijn / welzijn / welvaart / milieu. Niet over politiekers met dikke kaken die geen meter verder kunnen zien dan hun eigen situatie. Beschaamtelijk
 • wesley netnem

  3 jaar geleden
  Je moet geen Vlees taksen heffen , je moet gewoon Super en Hypermarkten verbieden om nog Vlees te verkopen ! En Vlees dat niet verkocht geraakt en dat je moet weggooien daar zou dubbel zoveel op betaald moeten worden door de verkopers ! Vlees waar voor Dieren gekweekt en gedood worden Moet Veel meer Respect krijgen ! Vlees mag veel en veel duurder worden !
 1. Negen nieuwe fietshelden leren kinderen vaardigheden in het verkeer
  Kortrijk

  Negen nieuwe fietshel­den leren kinderen vaardighe­den in het verkeer

  Negen nieuwe bewegwijzerde educatieve routes in Groot-Kortrijk helpen de jeugd op een leuke manier bij het leren van vaardigheden om zich veilig door het verkeer te begeven. “Kinderen leren door de heldenroutes allerlei verkeerssituaties kennen. Ik nodig alle scholen uit om hier aan mee te werken. Hoe meer scholen deelnemen, hoe meer fietsers er straks veilig en zelfstandig op weg kunnen”, zegt schepen van Kortrijk Fietst Axel Weydts (Vooruit).