Joris Deconinck met zijn echtgenote Ann, in betere tijden. Joris ligt sinds 20 december in een coma, en zijn drie dochters en echtgenote hopen nu op een mirakel.
Volledig scherm
PREMIUM
Joris Deconinck met zijn echtgenote Ann, in betere tijden. Joris ligt sinds 20 december in een coma, en zijn drie dochters en echtgenote hopen nu op een mirakel. © Deconinck

In december was Joris (59) nog kerngezond, na corona heeft hij nieuwe longen nodig: “Papa is te oud voor transplantatie. Welk ziekenhuis wil ons helpen?”

Anzegem“Doe er alles aan om mij weer beter te maken, alsjeblieft.” Het was het laatste wat Joris Deconinck (59) uit Anzegem tegen zijn drie dochters zei. Sinds 20 december ligt hij in een coma en hoewel hij de strijd tegen corona intussen heeft gewonnen, ziet het er niet naar uit dat hij weer wakker wordt. Hij heeft nieuwe longen nodig. “Maar coronapatiënten die ouder zijn dan 50 komen niet meer in aanmerking voor een transplantatie”, zucht dochter Florence. 

 1. ‘Kortrijkse’ actrices Leen Dendievel en Lien Van de Kelder roepen op om Rode Kruis stickers te kopen
  Kortrijk

  ‘Kortrijkse’ actrices Leen Dendievel en Lien Van de Kelder roepen op om Rode Kruis stickers te kopen

  De 60ste stickeractie van het Rode Kruis vat aan, ook in Kortrijk. Niet op kruispunten, verboden door de coronamaatregelen. Wel op vaste standplaatsen buiten en via online verkoop. Helemaal nieuw dit jaar is dat je ook bij lokale handelaars een sticker kan kopen. De opbrengst in Kortrijk gaat integraal naar de lokale Rode Kruis afdeling, om een nieuwe ambulance te financieren. De in Kortrijk geboren actrices Leen Dendievel en Lien Van de Kelder roepen op om de actie te steunen.
 2. Kamperen in het groen in de Leiestreek: op deze veertien locaties kan het
  Kortrijk/Waregem/Harelbeke/Menen/regio

  Kamperen in het groen in de Leiestreek: op deze veertien locaties kan het

  Het kampeerautotoerisme zit in de lift, en dat hebben ze bij Toerisme Leiestreek ook begrepen. Om toeristen te lokken, heeft het de veertien kampeerautoplaatsen in de streek gebundeld op de website , telkens met praktische informatie en tips in de buurt: fiets- en wandelroutes, musea en lekkere adressen. “Zo heeft de toerist onmiddellijk alle informatie die hij nodig heeft voor zijn trip”, zegt Katrien Six, regiomanager Leiestreek.
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid