Een thuisverpleegster van het Wit-Gele-Kruis ontsnapte aan een rijverbod (archiefbeeld ter illustratie).
Volledig scherm
Een thuisverpleegster van het Wit-Gele-Kruis ontsnapte aan een rijverbod (archiefbeeld ter illustratie). © rv

Geen rijverbod voor te snelle thuisverpleegster

Deerlijk/AnzegemEen thuisverpleegster uit Deerlijk ontsnapte vrijdag op de politierechtbank aan een rijverbod na een zware snelheidsovertreding.

 1. Taxichauffeur merkt brand op en vangt bewoner in bloot bovenlijf op: “Door de mist twijfelde ik eerst of er wel echt brand was”
  Kortrijk/Deerlijk

  Taxichauf­feur merkt brand op en vangt bewoner in bloot bovenlijf op: “Door de mist twijfelde ik eerst of er wel echt brand was”

  Een korte, maar hevige brand heeft dinsdag rond de middag zware schade veroorzaakt in een pand met vijf studio’s in de Noordstraat in Kortrijk. Eén bewoner was thuis en kon ontkomen. “Ik snap niet hoe het in mijn studio kon branden”, zegt Yacine El Melki (29), die gaan werken was en gealarmeerd werd door zijn vriendin. “Het is al van zondag geleden dat ik hier nog geweest ben.”
 2. Vichte krijgt extra fietsstraten en zone 30, fietsstraat in te drukke Beukenhofstraat verdwijnt wel
  Vichte

  Vichte krijgt extra fietsstra­ten en zone 30, fiets­straat in te drukke Beukenhofs­traat verdwijnt wel

  Als de borden tijdig geleverd worden, worden in Vichte vanaf de tweede helft van februari extra fietssstraten en een zone 30 van kracht. Ook opmerkelijk: de fietsstraat in de Beukenhofstraat wordt afgeschaft. De Beukenhofstraat wordt weer een tijdelijke zone 30, enkel bij begin en einde van schooltijden. De Beukenhofstraat was niet geschikt als fietsstraat. Er worden gemiddeld 5.500 voertuigen per dag geteld, terwijl fietsstraat-richtlijnen maximaal 2.000 voertuigen adviseren.