Romina Verschuere (31), Anja Staelens (47), Sheryl Vanhoutte (41) en Sylvie Boone (41) kwamen om zaakvoerster Tanja (met mondmasker) te steunen.
Volledig scherm
Romina Verschuere (31), Anja Staelens (47), Sheryl Vanhoutte (41) en Sylvie Boone (41) kwamen om zaakvoerster Tanja (met mondmasker) te steunen. © Joyce Mesdag

Eerste pintjes in café Den Breugel: “Weer schrikt ons niet af, we willen Wouter en Tanja steunen”

vichteWe hebben er lang op moeten wachten, maar vandaag is het eindelijk zover: ons eerste pintje op café, ons eerste stukje vlees op restaurant. Ideaal is het niet, enkel maar buiten, en zéker niet met het wisselvallige weer van vandaag. 

 1. Renovatie schouwburg start in 2023 en kost 14,3 miljoen euro: “Blikvangers zijn nieuw cultuurcafé en nieuwe theaterzaal”
  Kortrijk

  Renovatie schouwburg start in 2023 en kost 14,3 miljoen euro: “Blikvan­gers zijn nieuw cultuur­café en nieuwe theater­zaal”

  De stad stelt WIT Architecten BV aan om een ingrijpende renovatie van de stadsschouwburg in Kortrijk uit te tekenen. De werken, met als blikvangers een nieuw cultuurcafé en een nieuwe theaterzaal voor tweehonderd personen, vatten in augustus 2023 aan. Het projectbudget is dankzij steun via het programma Vlaamse Veerkracht opgetrokken naar ruim 14,3 miljoen euro.
 2. 150 handtekeningen tegen doortrekken van ring rond Kortrijk tussen Doornikse- en Oudenaardsesteenweg
  Kortrijk

  150 handteke­nin­gen tegen doortrek­ken van ring rond Kortrijk tussen Doornikse en Ouden­aardse­steen­weg

  De stad Kortrijk liet in een officieel advies aan de Vlaamse overheid weten niet achter een piste voor de voltooiing van de ring rond Kortrijk (R8) tussen twee steenwegen te staan. Ook omwonenden zijn die mening toegedaan. Ze willen liever een groene long en fietssnelweg tussen de Doorniksesteenweg aan restaurant Colmar en Oudenaardsesteenweg. Het actiecomité ‘Buren van R8’ overhandigde vorige dinsdag een petitie met 150 handtekeningen aan schepen van Ruimtelijke Ordening Wout Maddens (Team Burgemeester).