Joris Deconinck (rechts) van fietsenwinkel Cool Electro Cycles met een collega.
Volledig scherm
Joris Deconinck (rechts) van fietsenwinkel Cool Electro Cycles met een collega. © Pieterjan Neirynck

Collega’s starten petitie voor Joris (59), die niet in aanmerking komt voor longtransplantatie

Anzegem,Waregem Medewerkers van fietsbedrijf Cool Electro Cycles zijn een petitie begonnen voor Joris Deconinck (59), de man die geen kans meer maakt op nieuwe longen na een coronabesmetting. “We hopen hiermee nog iets te kunnen doen voor onze collega.” 

 1. Coronacrisis inspireert eventbureau Kapcon tot mars tegen borstkanker: “We mikken op 2 miljoen stappen in mei, wandel met ons mee”
  Kortrijk

  Coronacri­sis inspireert eventbu­reau Kapcon tot mars tegen borstkan­ker: “We mikken op 2 miljoen stappen in mei, wandel met ons mee”

  Het team van Kapcon ging de voorbije maanden vaak wandelen, om in de coronacrisis mentale rust te vinden en de gezondheid op peil te houden. Het eventbureau gaat nu nog een stap verder, door in mei mee te doen met De Roze Mars voor Pink Ribbon. Dat is een vzw die tegen borstkanker strijdt. Kapcon roept op om mee te wandelen. Individueel, in groep, bedrijven,… iedereen is welkom. “We mikken op 2 miljoen stappen in mei”, zegt zaakvoerster Ann-Pascale Mommerency. Er strijden nu zo’n 100.000 vrouwen tegen borstkanker in ons land.
 2. Man (58) riskeert jaar cel voor cannabisplantage: “Zocht pijnstillend middel voor zieke mama”
  PREMIUM
  Deerlijk / Anzegem

  Man (58) riskeert jaar cel voor cannabis­plan­ta­ge: “Zocht pijnstil­lend middel voor zieke mama”

  Een 58-jarige man uit Deerlijk riskeert één jaar cel omdat hij bij hem thuis een cannabisplantage had opgezet. In totaal vond de politie 65 volgroeide planten en 60 minder volgroeide planten. De man verkocht ook, onder andere aan minderjarigen. “Hij zocht een pijnstillend middel voor zijn zieke mama, maar dat is uit de hand gelopen”, pleitte zijn advocaat.
 3. Nieuwe trajectcontrole na vier maanden nog niet operationeel: “Het is enorm frustrerend”
  Marke/Lauwe

  Nieuwe trajectcon­tro­le na vier maanden nog niet operatio­neel: “Het is enorm frustre­rend”

  Sinds december 2020 is een nieuwe trajectcontrole in Marke geïnstalleerd. Vier maanden later zijn de camera’s met nummerplaatherkenning (ANPR) in de Rekkemsestraat nog altijd niet operationeel omdat de aansluiting op een ANPR-platform van de federale politie lang op zich laat wachten. Het verhaal doet denken aan de trajectcontrole in de Doornikserijksweg (N50) tussen Bellegem en Kooigem, waar het twee jaar duurde voor de camera’s operationeel waren. “Het is enorm frustrerend”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit).
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee

 2. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen