De ontplofte silo wordt leeggemaakt.
Volledig scherm
De ontplofte silo wordt leeggemaakt. © Alexander Haezebrouck

Brandweer blijft ter plaatse bij ruiming ontplofte silo

Bij het bedrijf Pouleyn in Vichte zijn ze bezig de silo, die vrijdagmorgen ontplofte en waarbij een arbeider het leven liet, leeg te halen. “We proberen de smurrie los te maken door er water op te spuiten, maar dat kan enige tijd duren”, klinkt het bij het reinigingsbedrijf. De brandweer houdt ondertussen een oogje in het zeil. 

0 reacties

 1. Bedrijven schuldig aan dodelijke silobrand waarbij Matthias (24) om het leven kwam: “Kan je eens in onze ogen kijken? Triestige vent”
  PREMIUM
  Vichte/Oostrozebeke/Wielsbeke/Izegem

  Bedrijven schuldig aan dodelijke silobrand waarbij Matthias (24) om het leven kwam: “Kan je eens in onze ogen kijken? Triestige vent”

  Ramen- en deurenfabrikant Pouleyn uit Vichte en ruimdienst Cannie uit Oostrozebeke zijn door de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan het onopzettelijk doden van Matthias Vuylsteke (24) uit Vichte. De jonge twintiger kwam drie jaar geleden om het leven bij een silobrand. Zijn drie collega’s raakten zwaargewond en liepen levenslange letsels op. “De beklaagden waren op de hoogte van het gevaar, maar lieten de slachtoffers onvoorbereid begaan”, aldus de rechtbank. De twee bedrijven werden veroordeeld tot een geldboete van 144.000 euro. Aan de slachtoffers en hun familieleden werd ongeveer 200.000 euro schadevergoeding toegekend.
 1. Nieuw buurtpark Sint-Janswijk klaar in 2025: “Bekommernissen buurtbewoners allemaal meegenomen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Nieuw buurtpark Sint-Jans­wijk klaar in 2025: “Bekommer­nis­sen buurtbewo­ners allemaal meegenomen”

  In 2025 moet het nieuw stadspark in de Sint-Janswijk eindelijk klaar zijn. Na 24 jaar plannen die afgekeurd werden en nog eens nieuwe plannen is er een definitief voorontwerp. De plannen om de V-Tex-site vol huizen te zetten werd destijds afgevoerd na protest van de buurtbewoners. Het huidige plan voorziet 34 woonunits en een park van 1,7 hectare. “Het middengebouw wordt gedeeltelijk behouden en wordt de nieuwe buurthal, de natuur wordt versterkt met ook tal van speelelementen”, zegt schepen van Bouwen Wout Maddens (Team Burgemeester).
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 3. Vijf weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen: van historische vliegtuigen over hardcoretoestanden naar een uitgestelde carnavalstoet
  PREMIUM
  Tielt/Moorsele/Ieper/Zwevezele/Menen

  Vijf weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen: van histori­sche vliegtui­gen over hardcore­toe­stan­den naar een uitgestel­de carnaval­stoet

  Aan de weergoden zal het niet liggen. Het begin van de grote vakantie kondigt zich veelbelovend aan, een paraplu zal je in het beste geval alleen nodig hebben om wat beschutting te zoeken tegen de zon. Ideaal weer dus om er op uit te trekken in onze regio. De activiteitenkalender is goed gevuld, met aanraders zoals het Kunstenfestival in Watou, de Berenfeesten in Meulebeke en de Maria-Ommegang in Poperinge. Voor wie last minute nog wat inspiratie zoekt, selecteerden we graag nog vijf andere ideeën voor een uitstapje, of meer. Geniet ervan!