Ook bij het rondbrengen van pizza's moeten de verkeersregels gerespecteerd worden, hoe hoog de werkdruk ook is.
Volledig scherm
Ook bij het rondbrengen van pizza's moeten de verkeersregels gerespecteerd worden, hoe hoog de werkdruk ook is. © Getty Images

Boete en rijverbod voor te snelle pizzakoerier: “Werkdruk is te hoog, dat is altijd zo”

TiegemEen pizzakoerier die op de Tiegemberg in Tiegem (Anzegem) aan 97 kilometer per uur is geflitst, moet een boete van 400 euro betalen en tien dagen zijn rijbewijs inleveren. Dat besliste de Kortrijkse politierechter. “Ik rij elke avond te snel, anders lukt het niet om alle leveringen te doen”, klonk het eerlijk.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbrengen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbrengen?
  Spaargids.be

  Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbren­gen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbren­gen?

  Er is een tekort aan muntjes van 5, 10 en 20 eurocent. Febelfin, Unizo en Comeos vragen daarom om je gespaarde muntjes binnen te brengen bij de bank, ermee gepast te betalen of digitaal te betalen als je niet kan passen. Maar bij de bank kleingeld op je rekening laten storten, is niet altijd gratis. Welke bank rekent daarvoor kosten aan? En kan je die kosten omzeilen? Spaargids.be zocht het uit.