Matthias Vuylsteke (24) overleed na een brand in een silo
Volledig scherm
PREMIUM
Matthias Vuylsteke (24) overleed na een brand in een silo © Hans Verbeke

Bedrijven schuldig aan dodelijke silobrand waarbij Matthias (24) om het leven kwam: “Kan je eens in onze ogen kijken? Triestige vent”

Vichte/Oostrozebeke/Wielsbeke/IzegemRamen- en deurenfabrikant Pouleyn uit Vichte en ruimdienst Cannie uit Oostrozebeke zijn door de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan het onopzettelijk doden van Matthias Vuylsteke (24) uit Vichte. De jonge twintiger kwam drie jaar geleden om het leven bij een silobrand. Zijn drie collega’s raakten zwaargewond en liepen levenslange letsels op. “De beklaagden waren op de hoogte van het gevaar, maar lieten de slachtoffers onvoorbereid begaan”, aldus de rechtbank. De twee bedrijven werden veroordeeld tot een geldboete van 144.000 euro. Aan de slachtoffers en hun familieleden werd ongeveer 200.000 euro schadevergoeding toegekend.

 1. Anzegems burgemeester slaakt noodkreet in tijden van droogte: “Baggeren van waterbekkens is onbetaalbaar, waardoor waterpeil sterk afneemt”
  PREMIUM
  Anzegem/Zuid-West-Vlaanderen

  Anzegems burgemees­ter slaakt noodkreet in tijden van droogte: “Baggeren van waterbek­kens is onbetaal­baar, waardoor waterpeil sterk afneemt”

  Om de (momenteel weinige) regen die er valt zo goed mogelijk te stockeren, kunnen wachtbekkens soelaas brengen. Maar er is een probleem. “Baggeren is onbetaalbaar, waardoor de capaciteit van zo’n waterbekkens met tot zestig procent afneemt. De hogere overheid moet dringend met een oplossing komen”, vindt burgemeester Gino Devogelaere (Samen Eén) van Anzegem. Volgens nationaal Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout is Zuid-West-Vlaanderen ook te veel verhard.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.