Vrachtverkeer maakt de Kerkstraat al jarenlang onveilig.
Volledig scherm
Vrachtverkeer maakt de Kerkstraat al jarenlang onveilig. © Henk Deleu

Anzegem wil niet kiezen, dus de provincie doet het dan maar: geen onteigeningen, wél een omleidingsweg

AnzegemDe soap in Anzegem krijgt een nieuwe episode. Nadat het gemeentebestuur zich niet wou uitspreken over de verscheurende keuze tussen de omleidingsweg en de verbreding van de Kerkstraat, trekt de provincie het dossier weer naar zich toe. In februari of maart start een openbaar onderzoek naar de aanleg van de ring.

 1. Peter (60) fietst 1.000 kilometer om aandacht te vragen voor zeldzame bindweefselziekte EDS: “Soms moeten patiënten jaren wachten op een diagnose”
  Anzegem/Ekeren

  Peter (60) fietst 1.000 kilometer om aandacht te vragen voor zeldzame bindweef­sel­ziek­te EDS: “Soms moeten patiënten jaren wachten op een diagnose”

  1.000 kilometer in tien dagen. Zoveel fietst Peter Laureyssens (60) uit Ekeren om aandacht te vragen voor een zeldzame erfelijke bindweefselaandoening, waar onder meer Sylvie Eggermont uit Anzegem en Lisa Hendrickx uit Ekeren aan lijden. EDS veroorzaakt gewrichtsproblemen, en soms zijn ook de organen aangetast. “Het ergste aan mijn ziekte is dat ik de mama niet ben die ik wil zijn”, zegt Sylvie.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug