Een illustratiebeeld.
Volledig scherm
Een illustratiebeeld. © Henk Deleu

Anzegem maakt vuilnisbakkenplan op
in strijd tegen zwerfvuil

Anzegem maakt een vuilnisbakkenplan op in de strijd tegen zwerfvuil. “In Anzegem staan er 195 vuilnisbakken, maar die worden niet overal even goed gebruikt”, legt schepen Christophe Vandererven uit. “Daarom zullen we elke vuilnisbak monitoren en indien nodig gaan we vuilnisbakken bijplaatsen, verplaatsen of verwijderen. We willen op die manier de netheid van Anzegem vergroten.”

0 reacties

 1. De verkoopautomaat is steeds populairder: zeven originele exemplaren in de Vlaamse Ardennen in de kijker
  Vlaamse Ardennen

  De verkoopau­to­maat is steeds populair­der: zeven originele exemplaren in de Vlaamse Ardennen in de kijker

  De tijd dat er enkel drinken, snoep en brood te verkrijgen was in de automaten is al lang voorbij. Steeds meer ondernemers plaatsen de toestellen in het straatbeeld om verse gerechten of snelle snacks te verkopen. Het hoeft trouwens niet altijd eten te zijn, ook pakweg mondmaskers vind je nu in de automaat. We gingen op stap in de Vlaamse Ardennen en kwamen deze opmerkelijke automaten tegen.
 2. ’t Pleintje in Kooigem krijgt speelboom
  Kooigem

  ’t Pleintje in Kooigem krijgt speelboom

  Klein maar fijn, dat is de nieuwe speelboom op ’t Pleintje in Kooigem, de kleinste deelgemeente van Kortrijk. “Er sneuvelde in 2019 een boom langs ’t Pleintje in Kooigem”, meldt schepen van Natuur Bert Herrewyn (sp.a) op Facebook. “Inwoners vroegen om die te vervangen door een nieuw exemplaar. Wat brainstormen via mail brachten mij en Kooigem op het idee van een speelboom voor de jeugd van Kooigem, aan ’t Pleintje. De boom heeft een specifieke takkenstructuur die perfect geschikt is om in te spelen. Hij is nu geplant, zodat hij verder kan groeien. Of hoe ‘Kortrijk Kinderrijk’ zo de ‘Kortrijkse Green Deal’ ontmoet.”
 3. Oppositieraadslid Meirhaeghe (Groen): “Geen enkel speelplein in Oudenaarde is geschikt voor kinderen met een beperking”
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Oppositie­raads­lid Meirhaeghe (Groen): “Geen enkel speelplein in Oudenaarde is geschikt voor kinderen met een beperking”

  Geen enkel speelplein in Oudenaarde is geschikt voor kinderen met een beperking. “Met een rolstoel kan je er meestal niet eens op, omdat de ondergrond bestaat uit zand of gras. En speeltuigen zijn helemaal niet aangepast voor kinderen met motorische problemen. Dat zegt Groen-oppositieraadslid Eric Meirhaeghe na eigen onderzoek. Schepen Peter Simoens (Open Vld) reageert verbaasd: “We kregen hierover nog nooit klachten, maar zulllen dit onderzoeken.”
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre