De brand woedde in alle hevigheid in de alleenstaande woning op de hoek van de Bergstraat en Heinsdal in Tiegem.
Volledig scherm
PREMIUM
De brand woedde in alle hevigheid in de alleenstaande woning op de hoek van de Bergstraat en Heinsdal in Tiegem. © Hans Verbeke

Agnes (75) ontsnapt nipt aan inferno: “Rond mijn voeten was er overal vuur”

TiegemOp de hoek van de Bergstraat en Heinsdal in de Anzegemse deelgemeente Tiegem (West-Vlaanderen) is in de nacht van zaterdag op zondag een alleenstaand huis uitgebrand. Bewoonster Agnes Deprez kon op het nippertje ontkomen. “Ze zag redelijk zwart, was een beetje verward maar leek verder wel OK”, zeggen de overburen die haar opvingen. Een elektrisch deken ligt wellicht aan de oorzaak van de brand.

 1. Vaccineren van tot 9.523 kinderen start eind januari: virusvechtertje, pijnstillend lieveheersbeestje en animatiefilmpje maken prikje aangenamer
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  Vaccineren van tot 9.523 kinderen start eind januari: virusvech­ter­tje, pijnstil­lend lieveheers­beest­je en animatie­film­pje maken prikje aangenamer

  Het vaccineren van 5- tot 11-jarigen in Kortrijk, Harelbeke en Kuurne start op zaterdag 29 januari in vaccinatiecentrum Vaxpo in Kortrijk. 9.523 kinderen krijgen er de kans toe. Vaxpo wordt kindvriendelijk ingericht, met centraal een virusvechtertje. Om het prikje minder te voelen, wordt een klein medisch hulpmiddel in de vorm van een lieveheersbeestje gebruikt. Het is pijnstillend door een vibrerend en huidkoelend effect. Er is ook een afleidend animatiefilmpje, met VR-bril.
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Kleine Victor (2) krijgt verloren lievelingsknuffel terug dankzij sociale media: “Pandabeertje met grote emotionele waarde”
  DADIZELE/VICHTE

  Kleine Victor (2) krijgt verloren lievelings­knuf­fel terug dankzij sociale media: “Pandabeer­tje met grote emotionele waarde”

  Dankzij een oproep via de sociale media Facebook heeft Victor De Waele (2) uit Vichte zijn verloren lievelingsbeertje vrij snel terug. De pandabeer kreeg hij vorige zomer van zijn dooppeter die eind november vorig jaar overleed door een agressieve hersentumor. “Deze pandabeer heeft voor ons een grote emotionele waarde”, zegt papa Yanick De Waele.