1. Antwerpse Boerentoren krijgt West-Vlaamse touch: “No-nonsense en toch vernieuwend, een beetje zoals we zelf zijn”
  PREMIUM
  Waregem/Anzegem

  Antwerpse Boerento­ren krijgt West-Vlaam­se touch: “No-nonsense en toch vernieu­wend, een beetje zoals we zelf zijn”

  De nieuwe Boerentoren in Antwerpen wordt een vleugje West-Vlaams. Projectontwikkelaar ION uit Waregem mag er samen met Fernard Huts - eigenaar van Katoen Natie - een vernieuwende cultuurtoren van maken. Het gaat hard voor Davy Demuynck (42) en zijn co-ceo Kristof Vanfleteren (42). In amper elf jaar hebben ze een grote naam verworven in de projectontwikkeling, maar als het erop aan komt, zijn ze vooral nog the guy nextdoor. “Voetjes op de grond en normaal doen. Dat is de sleutel”, vindt Demuynck.
 2. 18 maanden cel met uitstel en contactverbod voor man (32) na relatie met minderjarig meisje
  Anzegem

  18 maanden cel met uitstel en contactver­bod voor man (32) na relatie met minderja­rig meisje

  Een 32-jarige man uit Anzegem is veroordeeld tot 18 maanden celstraf met uitstel omdat hij enkele jaren geleden een relatie aanging met een toen 15-jarig meisje. Beiden hadden ook seks. Het meisje wilde niet maar uiteindelijk gaf ze toch toe nadat hij daarop aandrong, het meisje raakte zelfs zwanger. Toen de relatie stuk liep plaatste hij naaktfoto’s en haar gsm-nummer op een pornowebsite.
 1. Gedronken, drugs genomen, rijbewijs noch verzekering: man speelt auto kwijt tijdens start BOB-campagne
  Waregem/Harelbeke/Ingelmunster

  Gedronken, drugs genomen, rijbewijs noch verzeke­ring: man speelt auto kwijt tijdens start BOB-campagne

  Een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet. Daarmee werd de politie zaterdagnacht geconfronteerd tijdens een grootschalige controleactie bij de start van de BOB-campagne. Een automobilist die het al te bont maakte, mag zich straks aan een stevige straf verwachten in de politierechtbank. “Drugs in het verkeer worden helaas een almaar groter probleem”, zegt Bert Pollet van de politiezone Mira.
 2. PORTRET. Dit is Sien, nieuw nationaal voorzitter van Jong CD&V: “Op álle lijsten één jongere in top drie, voor minder ga ik niet”
  PREMIUM
  Kortrijk/Waregem

  PORTRET. Dit is Sien, nieuw nationaal voorzitter van Jong CD&V: “Op álle lijsten één jongere in top drie, voor minder ga ik niet”

  Sien Vandevelde (27) is verkozen tot nieuw nationaal voorzitter van Jong CD&V. De Kortrijkzane volgt Kevin Maas op. Wie is de talentvolle kleindochter van Hugo Verhenne, die in de jaren ‘60 van vorige eeuw met Jean-Luc Dehaene en Wilfried Martens zaliger in het ‘wonderbureau’ van toen Jong-CVP zat? “We moeten veel meer het levende geweten van de partij zijn”, vertelt Sien. Een portret.
 1. Woon-en werkproject De Voerman wordt verwarmd met warmte uit vlakbij gelegen drinkwaterleiding
  anzegem

  Woon-en werkpro­ject De Voerman wordt verwarmd met warmte uit vlakbij gelegen drinkwater­lei­ding

  Intercommunale Leiedal en De Watergroep slaan de handen in elkaar om een warmtenet te realiseren op de Voerman in Anzegem. De 30 woningen en 10 KMO’s die er gerealiseerd worden, zullen verwarmd worden met warmte uit de vlakbij gelegen drinkwaterleiding. “Via een warmtewisselaar kan vier graden uit het water getrokken worden, en dat is genoeg om gebouwen tot een aangename temperatuur te verwarmen”, zegt Brecht Vermeulen van de Watergroep.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Raf maakt al 30 jaar ‘Beverblaadjes’: “Vroeger reed mijn zoon met zijn brommertje rond om briefjes te droppen bij adverteerders”
  waregem

  Raf maakt al 30 jaar ‘Bever­blaad­jes’: “Vroeger reed mijn zoon met zijn brommertje rond om briefjes te droppen bij adverteer­ders”

  Al 30 jaar lang is Raf Demortier (68) de drijvende kracht achter de lokale krant het Beverblaadje in Beveren-Leie. Vorige week viel het 300ste nummer in de bus bij de inwoners van Beveren-Leie, volgende week wordt het 301ste nummer bedeeld. “Ik heb zelfs lezers in Brazilië en Congo, allemaal inwoners van Beveren-Leie die ons digitaal lezen om mee te blijven”, zegt Raf.
 2. Weg met die Movembersnor: hier kan kan je terecht voor een professionele scheerbeurt in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Weg met die Movem­bersnor: hier kan kan je terecht voor een professio­ne­le scheer­beurt in het zuiden van West-Vlaanderen

  Tijdens de maand november laten mannen hun snor staan om aandacht te vestigen op fysieke en mentale gezondheid bij mannen. December is in zicht en dus loopt Movember stilaan op zijn einde. Tijd om die opgespaarde snor professioneel te laten bijwerken door een barbier. Wij zochten alvast vijf barbershops in het zuiden van West-Vlaanderen.
 1. Wekelijkse markt verhuist voor het eerst naar Zuiderpromenade: “Bedoeling om dit de vaste uitwijkstek te maken”
  waregem

  Wekelijkse markt verhuist voor het eerst naar Zuiderpro­me­na­de: “Bedoeling om dit de vaste uitwijk­stek te maken”

  De Waregemse zaterdagmarkt verhuist vanaf deze zaterdag voor het eerst naar de nieuwe Zuiderpromenade. De wekelijkse markt blijft daarmee voor het eerst in het centrum van de stad, ook als de kramen moeten uitwijken voor een activiteit op de Markt. “Parking Olm vormde vroeger het alternatief, maar dat kostte ons parkeerplaatsen”, zegt schepen Kristof Chanterie. “De nieuwe locatie niet.”