Verdachte Desiderio ‘Dis’ P.V. en advocaat Pol Vandemeulebroucke.
Volledig scherm
PREMIUM
Verdachte Desiderio ‘Dis’ P.V. en advocaat Pol Vandemeulebroucke. © rv

“Zwijg over mijn vriend, dan hoef je geen ereloon te betalen”: toppleiter Pol Vandemeulebroucke riskeert 18 maanden cel voor lekken van informatie in drugsdossier

Antwerpen/StabroekAdvocaat Pol Vandemeulebroucke (57) heeft volgens de procureur maandenlang informatie gelekt uit een drugszaak van 443 kg cocaïne.  Hij speelde de geheime info door aan zijn goede vriend en drugscrimineel Dis (60), naar wie de speurders toen volop op zoek waren. De procureur vordert 18 maanden celstraf tegen Vandemeulebroucke. Een nieuwe veroordeling kan de doodsteek worden voor de Antwerpse advocaat die al jaren een doorn in het oog van politie en gerecht is. 

 1. Wordt Provinciestraat binnenkort een groene vallei? “Het budget hebben we. Nu het engagement van de buurtbewoners nog”
  Antwerpen

  Wordt Provincie­straat binnenkort een groene vallei? “Het budget hebben we. Nu het engagement van de buurtbewo­ners nog”

  U hebt ze misschien al zien hangen, de flyers met de aantrekkelijke slogan ‘De Provinciestraat: van street canyon naar groene vallei’. Nu er budget uit de burgerbegroting vrij kwam, kan de vergroening van de verbindingsas in de Kievitwijk ook werkelijkheid worden. Begin april plant vzw Klimplant daarvoor een ‘plantweekend’ in: “Als we voldoende bewoners kunnen engageren, zal dit een positieve impact hebben op meer dan alleen de Provinciestraat.”
 2. Poëzieweek 2022 duikt de natuur in: Waar kan je genieten van de leukste gedichten? Wij zochten 6 activiteiten voor je uit in de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Poëzieweek 2022 duikt de natuur in: Waar kan je genieten van de leukste gedichten? Wij zochten 6 activitei­ten voor je uit in de provincie Antwerpen

  Vlaanderen en Nederland vieren in 2022 de tiende editie van de Poëzieweek. Overal in het Nederlandse taalgebied organiseren scholen en liefhebbers tal van evenementen die poëzie in de kijker moeten zetten. Het thema van dit jaar is ‘natuur’. Wij selecteerden voor jou alvast 6 epische activiteiten in de provincie Antwerpen om lyrisch van te worden.