Zusjes op step sterven bij ongeval met vrachtwagen in Antwerpen: kruispunt was conflictvrij gemaakt, maar stadsbestuur draaide beslissing terug

In het centrum van Antwerpen zijn dinsdagochtend om 9.15 uur twee kinderen om het leven gekomen bij een ongeval met een vrachtwagen. De aanrijding gebeurde op het kruispunt van de Lange Leemstraat met de Sint-Vincentiusstraat. De twee kindjes, een meisje van 9 jaar en haar zusje van anderhalf, staken met een (niet-elektrische) step de weg over en werden gegrepen op het zebrapad. Het kruispunt werd in het voorjaar nog conflictvrij gemaakt, maar toch besloot het Antwerpse stadsbestuur om terug te keren naar de oude verkeerslichtenregeling. Dat schrijft De Morgen.

208 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Er was eens een geitenwollen sokkenboer in Antwerpen die met zijn fiets tegen het verkeer in reed, door het rode licht en over het voetpad...! en die gaat nu tegen Nva zeggen hoe he moet.
 • linda Hofkens

  2 maanden geleden
  Wat een drama! Probeer als mama maar zo een immens verdriet te aanvaarden, mijn moederhart breekt in 1000 stukken. RIP kleine schatjes. Waarom moeten die enorme camions in de binnenstad rijden?? Levensgevaarlijke toestanden, iedereen trekt nu zijn paraplu open anderen proberen dan weer garen te spinnen uit deze miserie.
 • Marc Paesen

  2 maanden geleden
  Héél hoog tijd voor intelligente verkeerslichten zoals in Nederland, daar werkt het perfect. Ik kom er dagelijks. Maar ja, intelligent en België op dat gebied, een ramp. Net zoals de wegen.
 • Lenny Schan

  2 maanden geleden
  Voor een deel van onderstaande reacties , het gaat niet om een elektrische step. Heel veel sterkte aan de familie.
 • Ewin Dupon

  2 maanden geleden
  Waarom werd de conflict vrije situatie terug gedraaid!
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Zorgbedrijf bouwt 87 assistentiewoningen en dienstencentrum aan Antwerpse Oever
  Antwerpen

  Zorgbe­drijf bouwt 87 assisten­tie­wo­nin­gen en diensten­cen­trum aan Antwerpse Oever

  Omdat de huidige assistentiewoningen op Oever 11, vlak bij de Voetgangerstunnel in het Antwerpse Sint-Andries, niet meer voldoen aan de huidige comfort- en erkenningsnormen, bouwt het Zorgbedrijf op de site 87 nieuwe assistentiewoningen én een nieuw dienstencentrum, met extra ondergrondse parkeerruimte én buitenruimte die voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast komt er een publiek toegankelijke verbinding tussen De Oever en de Korte Ridderstraat.
 1. “Wat is de kost van een mensenleven?” Minister Kitir bezoekt fair trade markt in Borgerhout
  Borgerhout

  “Wat is de kost van een mensenle­ven?” Minister Kitir bezoekt fair trade markt in Borgerhout

  De week van de Fair Trade 2021 bleef ook in Borgerhout niet onopgemerkt. Borgerhub werd omgetoverd dat een ware markt ‘Wall of Fair’ met originele fair trade producten. Een ontmoeting tussen noord en zuid, makers van hier en producenten uit het zuiden: “ Producten gemaakt van olifantenpoep staan zelf op mijn bureau ”, zegt minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir, die ook kwam shoppen.