De goud- en zilverraffinaderij Value Trading - voorheen 'Tony Goetz' - op de hoek van de Simonsstraat en de Jacob Jacobsstraat. Een aantal mensen uit de Joodse gemeenschap legt een verband tussen de vele kankers in de buurt en de activiteit van het bedrijf en diende heel wat bezwaren in tegen een hernieuwing van de omgevingsvergunning.
Volledig scherm
PREMIUM
De goud- en zilverraffinaderij Value Trading - voorheen 'Tony Goetz' - op de hoek van de Simonsstraat en de Jacob Jacobsstraat. Een aantal mensen uit de Joodse gemeenschap legt een verband tussen de vele kankers in de buurt en de activiteit van het bedrijf en diende heel wat bezwaren in tegen een hernieuwing van de omgevingsvergunning. © Klaas De Scheirder

“Zoveel mensen met kanker, dat is toch niet normaal?”
Buurtbewoners willen dat goudraffinaderij naar industriezone verhuist

AntwerpenEen onverklaarbaar hoog aantal kankerdoden in de Joodse wijk lokt hevig protest uit tegen de vergunningsaanvraag van goudraffinaderij Value Trading. Antwerps districtsschepen Samuel Markowitz (Open VLD) en artsen van het UZ Leuven dringen aan op een grondig onderzoek naar een mogelijke link tussen de raffinage en de kankergevallen.

  1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
    Aangeboden door Alides

    Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

    Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.