De goud- en zilverraffinaderij Value Trading - voorheen 'Tony Goetz' - op de hoek van de Simonsstraat en de Jacob Jacobsstraat. Een aantal mensen uit de Joodse gemeenschap legt een verband tussen de vele kankers in de buurt en de activiteit van het bedrijf en diende heel wat bezwaren in tegen een hernieuwing van de omgevingsvergunning.
Volledig scherm
PREMIUM
De goud- en zilverraffinaderij Value Trading - voorheen 'Tony Goetz' - op de hoek van de Simonsstraat en de Jacob Jacobsstraat. Een aantal mensen uit de Joodse gemeenschap legt een verband tussen de vele kankers in de buurt en de activiteit van het bedrijf en diende heel wat bezwaren in tegen een hernieuwing van de omgevingsvergunning. © Klaas De Scheirder

“Zoveel mensen met kanker, dat is toch niet normaal?”
Buurtbewoners willen dat goudraffinaderij naar industriezone verhuist

AntwerpenEen onverklaarbaar hoog aantal kankerdoden in de Joodse wijk lokt hevig protest uit tegen de vergunningsaanvraag van goudraffinaderij Value Trading. Antwerps districtsschepen Samuel Markowitz (Open VLD) en artsen van het UZ Leuven dringen aan op een grondig onderzoek naar een mogelijke link tussen de raffinage en de kankergevallen.