Het Agentschap Zorg en Gezondheid schorste de erkenning van woonzorgcentrum Lozanahof voor komende zes maanden. Directeur van het overkoepelende Zorgbedrijf Antwerpen Johan De Muynck reageert.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Agentschap Zorg en Gezondheid schorste de erkenning van woonzorgcentrum Lozanahof voor komende zes maanden. Directeur van het overkoepelende Zorgbedrijf Antwerpen Johan De Muynck reageert. © PhT/Klaas De Scheirder

Zorgbedrijf Antwerpen reageert op schorsing van erkenning woonzorgcentrum Lozanahof: “Geen enkele bewoner dringt aan op verhuis”

AntwerpenHet Agentschap Zorg en Gezondheid heeft de erkenning van woonzorgcentrum Lozanahof voor de komende zes maanden geschorst. Die beslissing komt er nadat er tekorten in de dienstverlening en infrastructuur werden vastgesteld. Directeur van Zorgbedrijf Antwerpen (ZBA) Johan De Munck erkent de problemen, maar wijst zelf ook met de vinger: “Iedere poging om in dialoog te gaan met het Agentschap botste op volledige stilte.”

 1. “In zo’n pak klinkt je ademhaling als die van Darth Vader.” Bart De Wever puft en zweet tijdens brandweeroefening met chemisch lek
  PREMIUM
  Antwerpen/Berendrecht

  “In zo’n pak klinkt je ademhaling als die van Darth Vader.” Bart De Wever puft en zweet tijdens brandweer­oe­fe­ning met chemisch lek

  Na zijn optreden als gijzelnemer en gijzelaar een maand geleden, hervatte burgemeester Bart De Wever woensdagmiddag zijn acteercarrière tijdens een brandweeroefening in Berendrecht. Meer specifiek trok hij een geïsoleerd antigaspak aan tijdens een demonstratie van de aanpak van een chemisch lek. Brandweerzones Rand en Antwerpen gaan vanaf vandaag namelijk nauwer samenwerken om dergelijke catastrofes in de toekomst efficiënter het hoofd te bieden.
 1. Technotronic-zangeres die niet erkend werd voor wereldhit, vereeuwigd met straatnaambordje: “Ik was destijds niet ‘mooi’ genoeg”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Technotro­nic-zangeres die niet erkend werd voor wereldhit, vereeuwigd met straatnaam­bord­je: “Ik was destijds niet ‘mooi’ genoeg”

  Het Nederlandse streetart-gezelschap Kamp Seedorf streek eerder al neer om levensgrote Eddy Wally’s en Jean-Pierre Van Rossems achter te laten in hun geboortedorpen. In Antwerpen brengen de kunstenaars een ode aan Manuela Kamosi in de vorm van een plaatsnaambordje. De Antwerpse Kamosi zong dertig jaar geleden monsterhit ‘Pump Up The Jam’ van Technotronic in maar was “niet mooi genoeg” om op de hoes of in de clip te verschijnen. “Een onderwerp dat écht iets is voor Kamp Seedorf.”