Het Zorgbedrijf Antwerpen heeft 19 woonzorgcentra, waaronder het Gitschotelhof in Borgerhout.
Volledig scherm
Het Zorgbedrijf Antwerpen heeft 19 woonzorgcentra, waaronder het Gitschotelhof in Borgerhout. © Zorgbedrijf Antwerpen

Zorgbedrijf Antwerpen koestert grote Vlaamse ambities: privésector zou kwart van aandelen krijgen

AntwerpenHet Zorgbedrijf Antwerpen gaat een kwart van zijn aandelen verkopen aan de privésector. Dat hebben de raad van bestuur en het Antwerps schepencollege beslist. Het akkoord moet nog wel worden bekrachtigd door de gemeenteraad eind deze maand. De linkse oppositie steigert. “Zorg moet voor het stadsbestuur blijkbaar een businessmodel worden”, zegt PVDA. De operatie zou de stad Antwerpen een half miljard euro kunnen opbrengen.

 1. Secretariaatsmedewerkster Diane Vergauwen met pensioen na 59 jaar op Sint-Annacollege
  Linkeroever

  Secretari­aats­me­de­werk­ster Diane Vergauwen met pensioen na 59 jaar op Sint-Annacolle­ge

  De laatste schooldag betekent ook altijd een beetje afscheid nemen. Van leerlingen die naar een andere school gaan en van leerlingen die afstuderen, maar ook van leerkrachten en andere personeelsleden die met pensioen gaan bijvoorbeeld. Vandaag was de laatste werkdag van Diane Vergauwen aan het secretariaat op het Sint-Annacollege Campus 2.3 op Linkeroever , 59 jaar verbonden te zijn geweest aan de school.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?