De olifanten van ZOO Planckendael
Volledig scherm
De olifanten van ZOO Planckendael © Jonas Verhulst

Zoo Antwerpen en Planckendael willen uitbraak olifantenherpes beter kunnen voorspellen

Olifantenherpes is zowel in de natuur als in dierentuinen levensbedreigend voor jonge olifanten. Hoewel er nog geen sluitende behandeling bestaat, kan plasmatransfusie soms soelaas brengen. Bovendien maken innovatieve genetische analyses van bloed in het labo van ZOO Antwerpen het voortaan mogelijk om een uitbraak meer voorspelbaar te maken zodat ook andere dierentuinen gebruik kunnen maken van de expertise.

0 reacties

  1. Districtscollege Borgerhout maakt plannen voor 2022 bekend: “We schenken onze loonsverhoging van 40% aan lokale organisaties”
    Antwerpen

    Districts­col­le­ge Borgerhout maakt plannen voor 2022 bekend: “We schenken onze loonsverho­ging van 40% aan lokale organisa­ties”

    Borgerhout zal in 2022 investeren in de uitbreiding van het jeugdwerk, trajecten rond gevechtsporten en initiatieven voor senioren. Daarnaast start het district een project rond Safe Spaces en een Littekenproject over gevoelig erfgoed. De bestaande trajecten rond wijklabo’s en cultuurstraten worden verdergezet. Het districtscollege legt deze planning maandag voor aan de districtsraad ter goedkeuring.