Muziektheatergroep Transparant gisteravond laat tijdens een try-out.
Volledig scherm
Muziektheatergroep Transparant gisteravond laat tijdens een try-out. © Foto Laenen

Zomer van Antwerpen start met stuk over aubergine

ANTWERPENDe Zomer van Antwerpen is opnieuw uit de startblokken geschoten. Deze week staan er vier premières op de agenda: Humans, Chasse Patate, Muziek in de Wijk met Vox Sambou en Nachtschade: Aubergine over...de aubergine. Gisterenavond was er een try-out.

 1. Hoe verlos je Antwerpen van zwerfvuil? Sam Van Rooy (VB) wil draconische boetes, schepen Fons Duchateau (N-VA) wijst op gestegen pakkans
  PREMIUM
  Antwerpen

  Hoe verlos je Antwerpen van zwerfvuil? Sam Van Rooy (VB) wil draconi­sche boetes, schepen Fons Duchateau (N-VA) wijst op gestegen pakkans

  De voorbije vijf jaar is de hoeveelheid opgehaald sluikstort in de stad Antwerpen gestaag gegroeid. In 2019 ging het om 9.200 ton, vijftien procent meer dan in 2015. Dat blijkt uit het antwoord van schepen Fons Duchateau (N-VA) op een vraag van Sam Van Rooy (Vlaams Belang). “Het is de hoogste tijd voor draconische boetes om de stad van sluikstort en zwerfvuil te verlossen”, stelt de fractieleider van het VB.
 2. Huis Baeyens ziet verhuur Halloweenkostuums 70% terugvallen door corona: “We merken wel dat mensen meer versiering kopen om er thuis een gezellige Halloween van te maken”
  Borsbeek

  Huis Baeyens ziet verhuur Halloween­kos­tuums 70% terugval­len door corona: “We merken wel dat mensen meer versiering kopen om er thuis een gezellige Halloween van te maken”

  Dit weekend is het Halloween en dat betekent in normale tijden heel wat griezelpret. Maar omdat 2020 niet in die categorie van normale tijden hoort, zal Halloween er op veel plaatsen ook anders uitzien. Iets wat ze bij het Huis Baeyens heel hard merken. Wat normaal een hoogdag is voor de kostuumverhuur is dit jaar een grote teleurstelling. “Wij merken een daling van verhuur van 70 procent”, klinkt het. Ander opvallend verschijnsel: mensen kopen wel meer versiering voor thuis.