Ontwerp BAN Nieuw Zuid Antwerpen door Shigeru Ban.
Volledig scherm
Ontwerp BAN Nieuw Zuid Antwerpen door Shigeru Ban. © Triple Living

Zo zal eerste houten wolkenkrabber van België eruitzien: “Stempel drukken op skyline van Antwerpen”

ANTWERPENDe Japanse architect Shigeru Ban onthult voor het eerst het ontwerp van de allereerste houten woontoren van het land. Het gevaarte van 25 verdiepingen hoog wordt vanaf het najaar gebouwd op het Nieuw Zuid in Antwerpen. “Verheugd dat iemand met zijn standaard en klasse het ontwerp heeft gemaakt.”

  1. 
Zoo in de bres voor goudkopleeuwapen in Braziliaans regenwoud: “Om de aapjes te helpen moeten we eigenlijk de chocolade-industrie redden”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Zoo in de bres voor goudkop­leeuw­a­pen in Brazili­aans regenwoud: “Om de aapjes te helpen moeten we eigenlijk de chocolade-industrie redden”

    ZOO Antwerpen is niet alleen bekommerd om het welzijn van dieren in hun eigen dierentuin, ze doet ook over de hele wereld onderzoek om soorten beter te kunnen beschermen. Door de ontbossing van het Braziliaanse regenwoud bijvoorbeeld wordt het leefgebied van goudkopleeuwapen steeds kleiner. Dankzij onderzoek van Kristel De Vleeschouwer (49) van ZOO Antwerpen blijkt dat de dieren wél kunnen overleven wanneer cacaotelers de hoge bomen op hun plantages laten staan. Er is nu een plan uitgewerkt om de beestjes meer kansen te bieden.