Ontwerp BAN Nieuw Zuid Antwerpen door Shigeru Ban.
Volledig scherm
Ontwerp BAN Nieuw Zuid Antwerpen door Shigeru Ban. © Triple Living

Zo zal eerste houten wolkenkrabber van België eruitzien: “Stempel drukken op skyline van Antwerpen”

ANTWERPENDe Japanse architect Shigeru Ban onthult voor het eerst het ontwerp van de allereerste houten woontoren van het land. Het gevaarte van 25 verdiepingen hoog wordt vanaf het najaar gebouwd op het Nieuw Zuid in Antwerpen. “Verheugd dat iemand met zijn standaard en klasse het ontwerp heeft gemaakt.”

 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 1. En toen was er taart: ludiek protest handelaars Groenplaats tegen horecakraampjes op plein
  Antwerpen

  En toen was er taart: ludiek protest handelaars Groen­plaats tegen horeca­kraam­pjes op plein

  Wie zaterdagnamiddag toevallig over de Groenplaats liep, kon gratis friet, taart of drank scoren. De aanleiding was nochtans bittere ernst: de horeca-uitbaters rond het plein protesteerden op deze manier tegen het toenemend aantal kraampjes dat dezelfde soort producten verkoopt. “We willen overleg over dit probleem met het stadsbestuur”, zegt Vincent Schietekat van vzw Groenplaats.