Schepen voor stads- en buurtonderhoud Els van Doesburg (N-VA) krijgt een laatste briefing door ploegleider Bachir Yachou. Haar sluikstortronde op de kar doet ze met Boris.
Volledig scherm
Schepen voor stads- en buurtonderhoud Els van Doesburg (N-VA) krijgt een laatste briefing door ploegleider Bachir Yachou. Haar sluikstortronde op de kar doet ze met Boris. © Tessa Kraan

Zo zag u Els van Doesburg (N-VA) nog niet eerder: Antwerpse schepen loopt achter de vuilkar

AntwerpenSchepen van Stads- en Buurtonderhoud Els van Doesburg (N-VA) beleefde maandag haar vuurdoop als karlader bij stadsreiniging. Ze deed dat met een duidelijk doel: “We zijn dringend op zoek naar chauffeurs, want die zijn moeilijk te vinden. Ik wil hiermee onze medewerkers ook een hart onder de riem steken. Ze verdienen respect.”

 1. VAKANTIE OP DE VLUCHT. Yamen (16) overleeft twee jaar in een vluchtelingenkamp in Syrië voor hij in Antwerpen strandt: “Liever nog dan een reis zou ik mijn verjaardag eens willen vieren”
  PREMIUM
  Antwerpen/Kapellen

  VAKANTIE OP DE VLUCHT. Yamen (16) overleeft twee jaar in een vluchtelin­gen­kamp in Syrië voor hij in Antwerpen strandt: “Liever nog dan een reis zou ik mijn verjaardag eens willen vieren”

  De een gaat een dagje zonnekloppen in Blankenberge, de ander drie weken rondtrekken door Bali. Het is vakantie, maar is dat ook voor iedereen zo? Onze reporter zat samen met vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan, Turkije en Oekraïne en stelde hen de vraag. Deze week: De Syrische Yamen die een namiddag in Oostende als één van de beste dagen van zijn leven beschouwt.
 2. Ludieke actie in badjas tegen Antwerps vijfsterrenhotel: “Ze palmen systematisch en illegaal de publieke ruimte in”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Ludieke actie in badjas tegen Antwerps vijfster­ren­ho­tel: “Ze palmen systema­tisch en illegaal de publieke ruimte in”

  Ludieke taferelen op de trage weg doorheen het vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary in het hartje van Antwerpen zondagmiddag. Een kleine honderd actievoerders hadden zich in badjas verzameld uit protest tegen het hotel, dat systematisch publieke ruimte inneemt en een slagboom - volledig illegaal - liet plaatsen tegen ‘een bepaald soort volkje’ volgens de hoteleigenaar. “Ocharme de hotelgasten die in hun badjas van de kamer naar de spa moeten wandelen op deze publieke plaats, uit solidariteit doen wij graag mee”, klonk het cynisch bij het ludiek protest.