Het eerste heraangelegde stuk Scheldekaaien. Volgens Groen zou de verhoging van de waterkering in Antwerpen kunnen tekortschieten bij een versnellende klimaatcrisis.
Volledig scherm
Het eerste heraangelegde stuk Scheldekaaien. Volgens Groen zou de verhoging van de waterkering in Antwerpen kunnen tekortschieten bij een versnellende klimaatcrisis. © Benoit De Freine

Zitten we straks met natte voeten op Scheldekaaien?
Groen wil dat stad plannen bijstuurt en rekening houdt met recentste klimaatprognoses

Antwerpen“De recente heraanleg van (een deel) van de Scheldekaaien is niet aangepast aan de klimaatcrisis.” Dat stelt Simon Verreet, districtsraadslid van Groen in Antwerpen. Hij roept het stadsbestuur op om het tien jaar oude masterplan voor de Scheldekaaien bij te sturen. “Anders zitten we daar op termijn met natte voeten.”

 1. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 2. Lize Timmermans (Antwerp VT): “We willen tegen Oostende en ook tijdens de volgende wedstrijden ons beste niveau tonen”
  Vrouwenvolleybal Liga A

  Lize Timmermans (Antwerp VT): “We willen tegen Oostende en ook tijdens de volgende wedstrij­den ons beste niveau tonen”

  De bekerfinales zijn achter de rug. Dat hoofdstuk in het volleybalseizoen is afgesloten dus gaat de volle aandacht naar het vervolg van de competitie in de Liga. De Antwerp Volley Ladies staan voor een druk programma met wedstrijden tijdens elk weekend, maar ook met matchen in het midden van de week. De strijd net achter de topvier wordt ongemeen spannend. Dat maakt de confrontatie van zaterdag tussen Antwerpen en Oostende nog boeiender.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch