In de grachten en poelen van de Antwerpse begraafplaats houden honderden marmerkreeften zich schuil.
Volledig scherm
PREMIUM
In de grachten en poelen van de Antwerpse begraafplaats houden honderden marmerkreeften zich schuil. © Benoit De Freine

Zichzelf klonende marmerkreeften terroriseren Antwerpse begraafplaats Schoonselhof

Het Schoonselhof kampt met ongewenst bezoek. In de grachten van de Antwerpse begraafplaats houden honderden marmerkreeften zich schuil. De beestjes ontsnapten in de jaren 90 uit een Duits aquarium. Vandaag zijn ze een invasieve soort. “Ze klonen zichzelf en berokkenen grote schade aan het ecosysteem.”

  1. Op stap in de iconische, maar verloederde Arenawijk in Deurne: “Geen seconde te vroeg dat de stad dit onder handen neemt”
    PREMIUM
    Deurne

    Op stap in de iconische, maar verloeder­de Arenawijk in Deurne: “Geen seconde te vroeg dat de stad dit onder handen neemt”

    “Een bloem die uit de zon opbloeit.” De gerenommeerde Antwerpse architect Renaat Braem was lyrisch over zijn plannen voor de Arenawijk in Deurne uit de jaren zestig. Helaas werd het ontwerp slechts gedeeltelijk uitgevoerd én raakte de sociale woonwijk doorheen de jaren sterk in verval. Vandaag zijn de iconische Braemblokken zó verloederd dat huisvesting onmogelijk is geworden. Dat heeft ook de stad begrepen. Die laat de wijk straks grondig onder handen nemen. “Eindelijk”, slaken buren een kreet van opluchting. “Hier laat je toch geen mensen wonen?”