Ook de federale politie leverde bijstand in het opsporen van de amokmakers.
Volledig scherm
Ook de federale politie leverde bijstand in het opsporen van de amokmakers. © PZ Antwerpen

Zeventien jongeren die afspreken om winkels in Antwerpen te plunderen net op tijd onderschept, jongste was amper 12

Zeventien jongeren met verboden wapens zijn vrijdag gearresteerd omdat ze van plan waren om te plunderen en amok te maken in enkele winkels in de binnenstad. Dat hadden ze via sociale media afgesproken. De verontrustende berichten kwamen tot bij de politie terecht en die kon de jongeren onderscheppen. De bende werd gearresteerd, twee van hen worden voorgeleid bij de jeugdrechter.

27 reacties

 • filip deblaere

  1 jaar geleden
  Hard optreden. Alle gastjes met een dubbele nationaliteit de Belgische afnemen en teug naar hun land waarvan hun eerste nationaliteit is. De andere zwaar straffen en heropvoeden in een bootcamp zoals in de US. De ouders eens goed aanpakken en financieel straffen.
 • Walter Corneel

  1 jaar geleden
  Morgen lopen ze weer op straat want het zijn kinderen Bestraft de ouders met alle mogelijke manieren en vooral neem hun rechten af en kindergeld enz...
 • Herman Peeters

  1 jaar geleden
  Wanneer gaan ze eindelijk de ouders van die jonge delinquenten eens aanpakken? Onmiddellijk kindergeld afnemen.
 • willem merken

  1 jaar geleden
  Alle I-phones in beslag nemen als bewijsmateriaal. Ons gerecht kennende zal het nog wel enkele jaren duren voor ze hem terugkrijgen. Tegen dan is die compleet verouderd.
 • Yves Van Rossem

  1 jaar geleden
  Het is een gevaarlijke bende maar ... "in de loop van de avond mochten ze opgehaald worden door hun ouders". Als ik dit lees krijg ik de tranen in de ogen. Drugs dealen, een vlindermes op zak, ... leuke jeugdbeweging hebben ze daar. Waarom schrik ik hier niet van ? omdat het jarenlang pamperbeleid van onze regering dit mogelijk heeft gemaakt en nog hebben ze niets geleerd. @Ronny Cuypers: een borgsom ? Ronny, het is nog geen 1 april hé maar toch al een goeie mop.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel