Vijf Grootouders komen uit Mortsel. Ze werden vrijdagmiddag aangemoedigd en uitgewuifd door Hans Bruyninckx (rechts), directeur van het Europees Milieu-agentschap.
Volledig scherm
Vijf Grootouders komen uit Mortsel. Ze werden vrijdagmiddag aangemoedigd en uitgewuifd door Hans Bruyninckx (rechts), directeur van het Europees Milieu-agentschap. © Klaas De Scheirder

Zeven Antwerpse Grootouders voor het klimaat trekken te voet naar Glasgow

AntwerpenZeven Antwerpse Grootouders voor het Klimaat zijn zondagmiddag vertrokken naar Edinburgh, van waaruit ze zullen beginnen aan een voettocht die hen na 100 kilometer tot in Glasgow zal brengen. Daar gaat op 29 oktober de Klimaatconferentie COP26 van start, en een delegatie van in totaal twintig Grootouders voor het Klimaat zal er de bekommernis van de ouderen aan de Belgische delegatie overmaken.

 1. “Personeel ZNA verdient echt wel dat extraatje”: vakbond ACV blijft bij stad aandringen op beloning bovenop federale consumptiecheques
  Antwerpen

  “Personeel ZNA verdient echt wel dat extraatje”: vakbond ACV blijft bij stad aandringen op beloning bovenop federale consumptie­che­ques

  Christelijke vakbond ACV gaat voor het personeel van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) blijven aandringen op een extra beloning. Voormalig schepen Fons Duchateau had deze belofte na de eerste coronagolf gedaan, maar de stad loste die nooit in. Daar wijst men op een fiscale onverenigbaarheid van verschillende premies van diverse overheden.
 2. Publiekslieveling Fabio Pinto knalt Berchem naar zege in degradatietopper bij Pepingen-Halle: “Deze overwinning is voor de fans”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE B

  Publieks­lie­ve­ling Fabio Pinto knalt Berchem naar zege in degradatie­top­per bij Pepingen-Hal­le: “Deze overwin­ning is voor de fans”

  Het heeft er lang op moeten wachten, maar op bezoek bij Pepingen-Halle boekte Berchem zijn eerste uitoverwinning van het seizoen, 1-2 werd het. In een spannende degradatietopper was het uiteindelijk publiekslieveling Fabio Pinto (21), die de bezoekers enig mooi naar een verdiende en broodnodige overwinning knalde.