De Stadsbrouwerij en het Antwerpse label KLEIR lanceren een muts, met de passende tekst ‘OepABolleke’.
Volledig scherm
De Stadsbrouwerij en het Antwerpse label KLEIR lanceren een muts, met de passende tekst ‘OepABolleke’. © Ben Photography

Zet eens een Bolleke op je hoofd: Stadsbrouwerij De Koninck en Antwerps label KLEIR lanceren muts ‘OepABolleke’

AntwerpenDe Antwerpse Stadsbrouwerij De Koninck en het jonge kledinglabel KLEIR., die je kent van de truien en T-shirts met quotes in het Antwerps dialect, komen deze winter met een muts voor ‘OepABolleke’. De muts kost twintig euro en is te koop in de winterse pop-up op de Stadsbrouwerij zelf én online via de webshop van KLEIR. Per verkochte muts gaat er trouwens twee euro naar de vzw Habbekrats.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Laagste loodwaarden sinds de start van de bloedonderzoeken bij kinderen rond Umicore-fabriek
  Hoboken

  Laagste loodwaar­den sinds de start van de bloedonder­zoe­ken bij kinderen rond Umicore-fa­briek

  De loodwaarden in het bloed van de kinderen die rond de Umicore-site in Hoboken wonen, lijken alsmaar af te nemen. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van het halfjaarlijks onderzoek van het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH). Deze spreekt zelfs van de laagste loodwaarde sinds de start van de bloedonderzoeken. Toch is er nog geen reden voor euforie: 1 op 6 kinderen die rond de fabriek wonen hebben nog altijd een een waarde boven de veilige referentienorm.