Een ziekenwagen in de Italiaanse stad Bergamo (archiefbeeld).
Volledig scherm
Een ziekenwagen in de Italiaanse stad Bergamo (archiefbeeld). © Getty Images

Zestien leden van Antwerps Kazou-kamp naar ziekenhuis nadat ze bedorven vis eten in Italië

AntwerpenZestien Belgische jongeren van Kazou uit Antwerpen zijn in Italië naar het ziekenhuis gebracht nadat ze onwel werden in een restaurant in Bergamo. En dat nog voor ze er een hap gegeten hadden, schrijven Italiaanse media. “De oorzaak bleek een voedselvergiftiging door een eerdere maaltijd, waarbij wellicht bedorven vis werd geserveerd”, aldus de Kazou-woordvoerder. 

6 reacties

 • Nancy Troonbeeckx

  4 maanden geleden
  @ Frank Staelens, beste, jongeren krijgen wel degelijk een goede moni opleiding en begeleiding van Kazou. Dit eten had niets te maken met de moni groep of met kookouders. Niet te snel oordelen aub. Dank u.
 • Ann Verschueren

  4 maanden geleden
  Sommigen lezen meer dan wat er staat. Ik kan uit die tekst niet opmaken dat ze in Monza in een restaurant of in hun eigen verblijf die vis gegeten hebben. Eender waar ze het opgelopen hebben; het is een goede afloop, punt.
 • Sofie Demeestere

  4 maanden geleden
  @frank staelens. Op kamp gaan er meestal kookouders mee. Die weten wel degelijk wat ze doen. Bovendien zijn deze kinderen NIET besmet door kampvoeding. Wel in een andere eetgelegenheid. Niet te snel oordelen...
 • brigitte willems

  4 maanden geleden
  Als ik het goed lees zijn ze de dag ervoor gaan eten in een restaurant, als dat klopt, is het restaurant de schuldige en niet de monis
 • Frank Staelens

  4 maanden geleden
  Bij jongeren ontbreekt blijkbaar veel kennis van zaken. Een kamp organiseren moet in deze temperaturen in zeer veilige omstandigheden, zeker inzake hygiëne en voedselveiligheid. De jeugd beseft het soms niet altijd en zo gebeuren er fouten, wat leidt tot dergelijke situaties. Voldoende koelelementen frigo's en diepvriezers meenemen is zeer belangrijk in huidige weersomstandigheden. Dus hou het voor iedereen veilig en gezond. Misschien wat meer begeleiding van volwassenen=;
 1. Wat kan je doen tegen een voedselvergiftiging (op reis)? Huisarts legt uit: “Drink géén bruiswater of ijskoud water, dat leidt tot meer buikkrampen”
  PREMIUM

  Wat kan je doen tegen een voedselver­gif­ti­ging (op reis)? Huisarts legt uit: “Drink géén bruiswater of ijskoud water, dat leidt tot meer buikkram­pen”

  Als je op reis al eens een voedselvergiftiging hebt opgelopen, ben je zeker niet alleen. “In andere landen is het risico hoger, omdat er bacteriën en virussen circuleren in voeding waarvoor wij niet immuun zijn”, vertelt Dirk Devroey, huisarts en professor huisartsgeneeskunde aan de VUB. Hoe kan je het voorkomen? En wat doe je als je toch ‘iets verkeerds’ hebt gegeten?