De recherche onderzoekt de schade na één van de granaataanslagen in Deurne.
Volledig scherm
De recherche onderzoekt de schade na één van de granaataanslagen in Deurne. © Marc De Roeck

Zes maanden ‘Operatie Nachtwacht’ tegen drugsgeweld in Antwerpen: 15.000 burgers gecontroleerd, 187 gearresteerd

De politie Antwerpen heeft tijdens de eerste zes maanden van Operatie Nachtwacht 14.418 burgers gecontroleerd. Voor 187 personen leidde die controle tot een gerechtelijke of bestuurlijke arrestatie. Er werden ook 25 wapens in beslag genomen. De operatie Nachtwacht kwam er na een golf van granaataanslagen in Deurne en Antwerpen-Noord. 

 1. Adoptiewet voor holebi’s bestaat 15 jaar: “Draagmoeder kan ook na geboorte nog op beslissing terugkomen, waardoor je continu in angst leeft”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Adoptiewet voor holebi’s bestaat 15 jaar: “Draagmoe­der kan ook na geboorte nog op beslissing terugkomen, waardoor je continu in angst leeft”

  Het is vandaag exact 15 jaar geleden dat de Belgische adoptiewet werd aangepast voor holebi’s. Ondanks die wet blijft de weg naar het oudergeluk lang. Kevin (24) en Joffrey (29) startten vorige maand de adoptieprocedure. Het koppel vertelt openlijk over hoe moeilijk het ook vandaag nog is om als holebi te adopteren en op welke hindernissen ze botsen. “Hopelijk kunnen we over enkele jaren iedereen vertellen dat we vader zijn geworden”, zegt Kevin.
 2. De Wever reageert op nieuw schietincident in Deurne: “Ik kan symptomen bestrijden maar om de maffia aan te pakken, ben ik niet bevoegd”

  De Wever reageert op nieuw schietinci­dent in Deurne: “Ik kan symptomen bestrijden maar om de maffia aan te pakken, ben ik niet bevoegd”

  Het lijkt wel alsof de Antwerpse drugscriminelen lachen met de politie. Operatie Nachtwacht om het geweld tegen te gaan start elke dag op om 23 uur, dus beginnen de criminelen al te schieten om 22 uur. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageert zondagmiddag bij VTM Nieuws op de schietpartij van zaterdagavond. “Wij zullen ons aanpassen zoals zij dat doen.”
 1. Dat gaat bijna fout: man redt bromfietser van rollende banden
  Play

  Dat gaat bijna fout: man redt bromfiet­ser van rollende banden

 2. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven