In deze cellen van goed een meter breed in het justitiepaleis zaten ze, met de deur op slot.
Volledig scherm
PREMIUM
In deze cellen van goed een meter breed in het justitiepaleis zaten ze, met de deur op slot. © RV

"Ze hebben na vrijlating uren gehuild": 14-jarigen na lockdownfeestje opgesloten in kleine, vuile cellen

AntwerpenZeven jongens en meisjes van 14 jaar hebben zondag urenlang opgesloten gezeten in het Antwerpse justitiepaleis omdat ze de coronaregels hadden overtreden. Ze moesten er zonder eten of drinken in de kleine, vuile doorgangscellen wachten op hun ondervraging door de jeugdrechter. Hun ouders reageren verontwaardigd: "Dit land dreigt door corona een politiestaat te worden." Dit is hun verhaal en waarom het gerecht blijft volhouden dat er geen fouten gemaakt werden.

1028 reacties

 • jan smets

  1 jaar geleden
  ik zie het probleem niet. en "uren gehuild" lijkt me ook wel lichtjes overdreven. Als men "per ongeluk" op voorbijgangers spuwt, dan moet men de gevolgen maar dragen he. Ze mogen eigenlijk al blij zijn dat ze t overleefd hebben, t gebeurt wel meer dat arrestanten het niet meer kunnen navertellen...
 • Erwin Fiers

  1 jaar geleden
  Opvoeding ja! Maar dit is er echt over! Dat dit nog bestaat! Een echte schande! De echte criminelen lopen vrij rond.Velen vinden dit maar normaal.Gebrek aan ethisch inzicht noem ik zoiets!
 • Thomas Descheper

  1 jaar geleden
  Sterk dat er mensen zijn die durven zeggen, straf ze harder.. Laten we afspreken dat voor elke overtreding die je maakt alsnog in het verkeer ook in de cel wordt gezet voor 24u en daarna direct doorverwezen naar de rechter die je een boete geeft van 5000 eur . Willen jullie dictatuur? dan kunnen jullie ze krijgen, niks zal meer mogen zelf jouw mening niet.
 • nicole De Bruyn

  1 jaar geleden
  Volgens mij mag de jeugd van kleins af te veel kiezen. Wat wil je eten ? Welke kleren wil je vandaag aantrekken ? Altijd zelf mogen kiezen. Hierdoor kweken ouders al vroeg de eigen wil aan. Het zal altijd maar crecendo gaan. En dan bij problemen nog de kinderen gelijk geven. Wat een opvoeding. Echt praten in plaats van smartphone of computer zou ook al een stuk kunnen helpen.
 • Roger Rutjes

  1 jaar geleden
  Hoe durven ze, de brave "kindjes " van Kapellen oppakken. Wacht papa zal dat eens vlug fixen met een advocaat die een gewone mens niet kan betalen. Het gaat dus duidelijk om rotverwende gasten die denken dat niets of niemand hen iets kan maken. Ouders denken dat met geld alles te koop is maar in de eerste plaats schieten ze duidelijk te kort in de opvoeding van hun kinderen door hen niet bij te brengen dat ze niet alleen rechten hebben maar ook plichten.
 1. Musicalgezelschap in Fakkeltheater stopt na vijftien jaar: “Zonde dat Vlaanderen geen subsidies meer geeft voor musicals”
  ANTWERPEN

  Musicalge­zel­schap in Fakkelthea­ter stopt na vijftien jaar: “Zonde dat Vlaanderen geen subsidies meer geeft voor musicals”

  Toneelhuis kon opgelucht ademhalen toen ze vorige week alsnog Vlaamse cultuursubsidies kreeg voor de komende vijf jaar. Bij Judas TheaterProducties - met het bekende Fakkeltheater als hoofdkwartier - exact het tegenovergestelde. Na vijftien jaar valt het doek over musicalgezelschap Judas. “Na onze laatste voorstelling valt het doek onherroepelijk en worden er geen nieuwe producties meer gemaakt, wel gaan we nog verder met ons internationaal avontuur.”
 2. ‘Mocromode’: waarom Antwerpse drugscriminelen verzot zijn op Rolex, Armani en Louis Vuitton
  PREMIUM
  Antwerpen

  ‘Mocromode’: waarom Antwerpse drugscrimi­ne­len verzot zijn op Rolex, Armani en Louis Vuitton

  Bij een Antwerpse drugsbende, die deze week tot celstraffen van 10 jaar werd veroordeeld, heeft de politie niet alleen cash maar ook stápels T-shirts, schoenen en tassen in beslag genomen. De bende verdiende 17 miljoen euro aan cocaïnesmokkel. Met die opbrengst kochten de bendeleiders, Antwerpenaars van Marokkaanse afkomst, kleerkasten vol merkspullen. Nederland heeft een naam voor dit fenomeen: ‘Mocromode’.