In deze cellen van goed een meter breed in het justitiepaleis zaten ze, met de deur op slot.
Volledig scherm
PREMIUM
In deze cellen van goed een meter breed in het justitiepaleis zaten ze, met de deur op slot. © RV

"Ze hebben na vrijlating uren gehuild": 14-jarigen na lockdownfeestje opgesloten in kleine, vuile cellen

AntwerpenZeven jongens en meisjes van 14 jaar hebben zondag urenlang opgesloten gezeten in het Antwerpse justitiepaleis omdat ze de coronaregels hadden overtreden. Ze moesten er zonder eten of drinken in de kleine, vuile doorgangscellen wachten op hun ondervraging door de jeugdrechter. Hun ouders reageren verontwaardigd: "Dit land dreigt door corona een politiestaat te worden." Dit is hun verhaal en waarom het gerecht blijft volhouden dat er geen fouten gemaakt werden.

1028 reacties

 • Jan Smets

  1 week geleden
  ik zie het probleem niet. en "uren gehuild" lijkt me ook wel lichtjes overdreven. Als men "per ongeluk" op voorbijgangers spuwt, dan moet men de gevolgen maar dragen he. Ze mogen eigenlijk al blij zijn dat ze t overleefd hebben, t gebeurt wel meer dat arrestanten het niet meer kunnen navertellen...
 • Erwin Fiers

  1 week geleden
  Opvoeding ja! Maar dit is er echt over! Dat dit nog bestaat! Een echte schande! De echte criminelen lopen vrij rond.Velen vinden dit maar normaal.Gebrek aan ethisch inzicht noem ik zoiets!
 • Thomas Descheper

  2 weken geleden
  Sterk dat er mensen zijn die durven zeggen, straf ze harder.. Laten we afspreken dat voor elke overtreding die je maakt alsnog in het verkeer ook in de cel wordt gezet voor 24u en daarna direct doorverwezen naar de rechter die je een boete geeft van 5000 eur . Willen jullie dictatuur? dan kunnen jullie ze krijgen, niks zal meer mogen zelf jouw mening niet.
 • nicole De Bruyn

  2 weken geleden
  Volgens mij mag de jeugd van kleins af te veel kiezen. Wat wil je eten ? Welke kleren wil je vandaag aantrekken ? Altijd zelf mogen kiezen. Hierdoor kweken ouders al vroeg de eigen wil aan. Het zal altijd maar crecendo gaan. En dan bij problemen nog de kinderen gelijk geven. Wat een opvoeding. Echt praten in plaats van smartphone of computer zou ook al een stuk kunnen helpen.
 • Roger Rutjes

  2 weken geleden
  Hoe durven ze, de brave "kindjes " van Kapellen oppakken. Wacht papa zal dat eens vlug fixen met een advocaat die een gewone mens niet kan betalen. Het gaat dus duidelijk om rotverwende gasten die denken dat niets of niemand hen iets kan maken. Ouders denken dat met geld alles te koop is maar in de eerste plaats schieten ze duidelijk te kort in de opvoeding van hun kinderen door hen niet bij te brengen dat ze niet alleen rechten hebben maar ook plichten.
 1. “We kwamen naar de haven om een joint te roken.”: drie mannen veroordeeld voor uithalen van lading cocaïne in Antwerpse haven
  PREMIUM
  Antwerpen

  “We kwamen naar de haven om een joint te roken.”: drie mannen veroor­deeld voor uithalen van lading cocaïne in Antwerpse haven

  De correctionele rechtbank heeft gisteren 3 mannen veroordeeld die op 30 maart vorig jaar een lading cocaïne wilden uithalen uit een container op kaai 188 in de buurt van de Noorderlaan. Sven D. (44), Bilal S. (21) en Vartan M. (22) krijgen respectievelijk 45, 30 en 30 maanden cel opgelegd, evenals een boete van 8.000 euro. Toen Sven D. gearresteerd werd, had hij zich proberen te verstoppen onder een geparkeerde vrachtwagen.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo