Dakwerken De Vos legde zelf de natuurleien op het schuine dak. Aan de achterkant zorgde een onderaannemer voor nieuwe roofing op het platte dak.
Volledig scherm
Dakwerken De Vos legde zelf de natuurleien op het schuine dak. Aan de achterkant zorgde een onderaannemer voor nieuwe roofing op het platte dak. © Marc De Roeck

Zaakvoerder Dakwerken De Vos over brand universiteit: “Onderaannemer was bezig met roofingwerken.”

Antwerpen/NinoveZaakvoerder Marc De Vos van Dakwerken De Vos uit Ninove was de hoofdaannemer voor de vernieuwing van het dak van gebouw B op de stadscampus van Universiteit Antwerpen. Iedereen kijkt nu in zijn richting om te weten hoe deze zware brand kon ontstaan. Marc De Vos: “Een onderaannemer was bezig met roofing te leggen op het platte dak. Dat werk was afgerond tegen de middag. Ligt daar de oorzaak? Ik weet het niet.” 

 1. Reddingsactie in uitdrogende kerkvijver levert verrassende vangst op: “Zo’n grote vissen horen hier eigenlijk niet thuis”
  Schoten

  Reddingsac­tie in uitdrogen­de kerkvijver levert verrassen­de vangst op: “Zo’n grote vissen horen hier eigenlijk niet thuis”

  Een indrukwekkende evacuatie heeft zich afgespeeld in de Schotense wijk Koningshof. Joekels van karpers werden uit de vijver rondom de kerk gehaald, en daar bleef het allesbehalve bij. De reddingsactie drong zich op door het lage waterpeil, veroorzaakt door de droogte. “Door het gebrek aan zuurstof zijn de vissen vrij loom”, zegt Stan Smouts, die plots een kanjer van acht kilogram opschept.
 2. Kasteel Boekenberg volledig vernield na zware dakbrand: gebouw ook gedeeltelijk ingestort
  Play
  Antwerpen

  Kasteel Boekenberg volledig vernield na zware dakbrand: gebouw ook gedeelte­lijk ingestort

  De Antwerpse brandweer repte zich vrijdagnamiddag met man en macht naar een grote kasteelbrand in het Boekenbergpark in het Antwerpse district Deurne. Om een nog onbekende reden is daar brand ontstaan in het kasteel dat momenteel verbouwd wordt tot een cohousingproject. De rookpluim was kilometers ver te zien. Na een tijdje stortte ook de volledige dakconstructie in. De schade in het pand is immens.
 1. Drie kopstukken van grote drugsbende in Antwerpen opgepakt, aansturing gebeurde vermoedelijk vanuit Dubai
  Play
  Antwerpen

  Drie kopstukken van grote drugsbende in Antwerpen opgepakt, aansturing gebeurde vermoede­lijk vanuit Dubai

  De politie en het parket hebben, in het kader van het onderzoek naar Sky ECC, op 9 augustus 21 huiszoekingen gedaan in de provincie Antwerpen. Daarbij zijn drie personen tussen 32 en 39 jaar opgepakt. Het gaat om kopstukken in het Antwerpse drugsmilieu. Er werd ook ruim 900.000 euro cash in beslag genomen. Het gerecht heeft vermoedens dat de hele bende wordt aangestuurd vanuit Dubai.