Het was vechten voor een goede uitkijkplek op de Groenplaats, zodat je niets miste van de voorstelling van de favorieten voor het WK. Wout van Aert deed er het dak afgaan.
Volledig scherm
Het was vechten voor een goede uitkijkplek op de Groenplaats, zodat je niets miste van de voorstelling van de favorieten voor het WK. Wout van Aert deed er het dak afgaan. © Klaas De Scheirder

“Wout wint met een straat voorsprong”: Antwerpse wielerfans zorgen voor mooie apotheose van drie dagen WK-koorts

AntwerpenEn toen ontplofte de Groenplaats: Antwerpen beleefde zijn climax van drie dagen WK-koorts klokslag tien uur zondagochtend. Op het podium: halfgod Remco Evenepoel en oppergod Wout van Aert. Die toegaf toch een beetje zenuwachtig te zijn. “Kan ook niet anders als ik hier eens goed rondkijk.” In drie dagen kwamen er volgens het stadsbestuur 300.000 mensen naar Antwerpen. Burgemeester De Wever (N-VA) vindt dat de investering méér dan waard.

  1. DP World neemt nieuwe onbemande stapelkranen in gebruik: “Eén miljoen extra containers per jaar door ze hoger en dichter bij elkaar te stapelen”
    PREMIUM
    Doel

    DP World neemt nieuwe onbemande stapelkra­nen in gebruik: “Eén miljoen extra containers per jaar door ze hoger en dichter bij elkaar te stapelen”

    In afwachting van een nieuwe containerdok in Doel gaat DP World de capaciteit van zijn bestaande terminal aan het Deurganckdok gevoelig uitbreiden. Dankzij nieuwe automatische stapelkranen kunnen containers hoger en dichter bij elkaar geplaatst worden. “Hierdoor gaan we jaarlijks één miljoen containers extra kunnen behandelen”, zegt CEO Dirk Van den Bosch.