De ruwbouw van de eerste nieuwe Kielparktoren is bovengronds gekomen. In 2023 moet er een wolkenkrabber van zestien verdiepingen staan.
Volledig scherm
De ruwbouw van de eerste nieuwe Kielparktoren is bovengronds gekomen. In 2023 moet er een wolkenkrabber van zestien verdiepingen staan. © Klaas De Scheirder

Woonhaven bouwt nieuwe torens in Kielpark: specifieke vorm eerste wolkenkrabber stilaan zichtbaar

AntwerpenDe ruwbouw van de eerste nieuwe Kielparktoren begint op te schieten. Nu het gebouw al een aantal meter bovengronds is gekomen, zie je duidelijk de kenmerkende Y-vorm. De wolkenkrabber van zestien verdiepingen moet in de loop van 2023 klaar zijn.

 1. Politieproject brengt weermodellen in verband met rampscenario’s voor snelle maatregelen bij overstroming
  Antwerpen

  Politiepro­ject brengt weermodel­len in verband met rampscenario’s voor snelle maatrege­len bij overstro­ming

  De politie van Antwerpen werkt mee aan een Europees project om beter voorbereid te zijn op de impact bij watersnood. Via een computerprogramma dat nog volop in ontwikkeling is, worden verschillende weermodellen in verband gebracht met rampscenario’s. In geval van een nakende overstroming, kunnen de hulpdiensten zo vroeger starten met het nemen van gepaste maatregelen.
 2. Musicalgezelschap in Fakkeltheater stopt na vijftien jaar: “Zonde dat Vlaanderen geen subsidies meer geeft voor musicals”
  ANTWERPEN

  Musicalge­zel­schap in Fakkelthea­ter stopt na vijftien jaar: “Zonde dat Vlaanderen geen subsidies meer geeft voor musicals”

  Toneelhuis kon opgelucht ademhalen toen ze vorige week alsnog Vlaamse cultuursubsidies kreeg voor de komende vijf jaar. Bij Judas TheaterProducties - met het bekende Fakkeltheater als hoofdkwartier - exact het tegenovergestelde. Na vijftien jaar valt het doek over musicalgezelschap Judas. “Na onze laatste voorstelling valt het doek onherroepelijk en worden er geen nieuwe producties meer gemaakt, wel gaan we nog verder met ons internationaal avontuur.”