De Keiligbrug.
Volledig scherm
De Keiligbrug. © Klaas De Scheirder

Witte hangbrug Stadspark wordt na 150 jaar gerestaureerd: deel park in voorjaar 2020 afgesloten

De 150 jaar oude witte Keiligbrug in het Stadspark wordt in 2020 volledig gerestaureerd. Tijdens het voorjaar zal daarom een deel van het park worden afgesloten.

0 reacties

 1. 5 jaar cel voor man die zijn vrouw uit de gevangenis wilde bevrijden met gekaapte helikopter
  Antwerpen

  5 jaar cel voor man die zijn vrouw uit de gevangenis wilde bevrijden met gekaapte helikopter

  Vier jaar had het parket geëist tegen verdachte Mike G. (24) omdat hij in september vorig jaar had geprobeerd met een gekaapte helikopter zijn echtgenote Kristel A. (27) te bevrijden uit de gevangenis Berkendael in Vorst. De Antwerpse correctionele rechtbank achtte dat blijkbaar niet voldoende voor de ernstige feiten en verhoogde de uiteindelijke straf naar vijf jaar cel. “De verdachten gebruikten in de helikopter geweld en bedreigden de pilote door drie pistolen tegen haar hoofd te zetten.”
 2. Spilfiguur fipronilcrisis riskeert vier jaar cel: “De risico’s voor de volksgezondheid namen de beklaagden er gewoon bij”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Spilfiguur fipronil­cri­sis riskeert vier jaar cel: “De risico’s voor de volksge­zond­heid namen de beklaagden er gewoon bij”

  Patrick R. uit Ravels, de spilfiguur in de fipronilcrisis, riskeert een celstraf van vier jaar. Met zijn bedrijf Agro Remijsen ontwikkelde hij een ‘wondermiddel’ om kippenstallen te reinigen. In dat product zat echter fipronil, een chemische stof die bijzonder schadelijk is voor de mens. Toen de toxische stof in 2017 in kippeneieren werd aangetroffen, moesten honderden pluimveebedrijven in België en Nederland sluiten, met enorme economische schade tot gevolg. Tien andere verdachten in het dossier hangt tot drie jaar cel boven het hoofd.
 3. Stad Antwerpen maakt tijdelijk terras voor álle horecazaken mogelijk
  Antwerpen

  Stad Antwerpen maakt tijdelijk terras voor álle horecaza­ken mogelijk

  Op 8 mei heropenen (wellicht) de terrassen van de horeca. De stad past daarom de voorwaarden om een buitenterras op te stellen aan, waardoor álle Antwerpse horecazaken een aanvraag kunnen indienen - ook als ze niet over een vast terras met toelating beschikken. Als het aangevraagde terras aan de veiligheidsvoorwaarden voldoet en de openbare ruimte het toelaat, levert de stad een tijdelijke toelating af tot en met 15 oktober 2021.
 1. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af

 2. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt