Schoenenwinkel West-End zit al sinds de jaren '50 op de Meir.
Volledig scherm
PREMIUM
Schoenenwinkel West-End zit al sinds de jaren '50 op de Meir. © Thewissen

Wist je dat … er nog maar één zelfstandige winkel op de Meir is?

AntwerpenZara, H&M, Weekday, Primark,… De Meir is bezaaid met grote winkels van internationale ketens. Maar wist je dat tussen al die ketens nog één Vlaamse zelfstandige standhoudt, en dat al sinds de jaren ’50?

 1. Waaghals (18) die kathedraal van Antwerpen beklom, reageert: “Het was een simpele klus”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Waaghals (18) die kathedraal van Antwerpen beklom, reageert: “Het was een simpele klus”

  Zijn voornaam is Toni en zijn hobby is ‘urban klimmen’. Veel meer weten we niet over de waaghals die recent de Onze-Lieve-Vrouw Kathedraal in Antwerpen beklom en er een filmpje van postte op TikTok. Onze krant contacteerde hem en vroeg hoe het uitzicht daarboven was: “Mooi, maar niets vergeleken met de klim van de kathedraal van Rouen. Dan besef ik: als ik mijn voet nu verkeerd zet, ben ik morsdood.”
 2. "Beste nieuwe Antwerpenaar, u bent bedankt": zo'n 3775 'studenten' krijgen inburgeringsattest in stadhuis
  Antwerpen

  "Beste nieuwe Antwerpe­naar, u bent bedankt": zo'n 3775 'studenten' krijgen inburge­rings­at­test in stadhuis

  Abdullah (19), Parsa (19) en een honderdtal metgezellen werden gisteren in het stadhuis in de bloemetjes gezet met een volwaardige inburgeringsceremonie. Dit omdat ze met glans hun inburgeringsattest behaalden en zich nu dus ook Antwerpenaar mogen noemen. Voor velen is het nog maar het begin van een nieuw leven in de koekenstad: “Nederlands moeilijk? Ik sprak het al na een jaar!”
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.