Alain Hoeckx, voorzitter van Winkelvereniging Gallifort.
Volledig scherm
Alain Hoeckx, voorzitter van Winkelvereniging Gallifort. © rv

Winkelvereniging Gallifort schiet uit de startblokken: “Opnieuw sfeer en gezelligheid in straat”

AntwerpenVandaag hangen de vlaggen aan de spankabels op de Galifortlei in Deurne. Daarmee viert de winkelvereniging van de wijk het toegenomen ledenbestand en de verdere plannen in het centrum. “Tijdens evenementen brengen we sfeer met lichtslingers en vlaggen.”

 1. The New York Times noemt Antwerps gezelschap met Marie Vinck en Matteo Simoni beste theater van het jaar
  ANTWERPEN

  The New York Times noemt Antwerps gezelschap met Marie Vinck en Matteo Simoni beste theater van het jaar

  Het blijft hard gaan voor het Antwerpse theatergezelschap FC Bergman, met de Bourlaschouwburg als hoofdkwartier. Het stuk ‘300 el x 50 el x 30 el’ dat in september in première ging op een theaterfestival in New York haalt nu ook de prestigieuze lijst ‘Best theatre of 2022’ volgens de krant The New York Times. “Een opwindend einde en een ambitieuze enscenering.”
 2. Methodeschool ‘t Speelscholeke viert veertigjarig bestaan met documentaire: “School heeft me gevormd tot wie ik vandaag ben”
  DEURNE

  Methode­school ‘t Speelscho­le­ke viert veertigja­rig bestaan met documentai­re: “School heeft me gevormd tot wie ik vandaag ben”

  Veertig jaar geleden beslisten een groepje ouders een eigen school op te richten in de Herstraat in Deurne voor kleuters en lagere schoolkinderen. De school moest ‘alternatief’ en ‘ervaringsgericht’ worden. Het bleek een succes, want vandaag bestaat de school nog steeds, en wordt er een documentaire over gemaakt. “Je merkt pas hoe bijzonder de aanpak van de school is als je nadien met leerlingen van andere scholen praat.”