Willem-Frederik Schiltz: "Antwerpen heet nood aan een stabiel bestuur met een sterk bestuursakkoord."
Volledig scherm
Willem-Frederik Schiltz: "Antwerpen heet nood aan een stabiel bestuur met een sterk bestuursakkoord." © BELGA

Willem-Frederik Schiltz over onrust in Antwerps bestuur: “Open Vld houdt zich aan de afspraken, we verwachten van onze coalitiepartners hetzelfde”

AntwerpenWillem-Frederik Schiltz (Open Vld) rekent erop dat coalitiepartners N-VA en Vooruit zich in het Antwerps stadsbestuur aan de in 2018 gemaakte afspraken houden. Dat laat hij aan onze redactie weten. Schiltz zou in januari de tweede liberale schepen in het college worden. N-VA en Vooruit hebben daar echter om uiteenlopende redenen weinig zin in, zo meldde onze krant vrijdagochtend. Zelfs een coalitie zonder Open Vld is een realistisch scenario.

  1. Willem-Frederik Schiltz tweede Antwerpse Open Vld-schepen vanaf 2022: “Mijn hart ligt voor een groot stuk in de stad”
    Antwerpen

    Wil­lem-Frederik Schiltz tweede Antwerpse Open Vld-sche­pen vanaf 2022: “Mijn hart ligt voor een groot stuk in de stad”

    Willem-Frederik Schiltz (41) wordt vanaf januari 2022 de tweede Open Vld-schepen in de stad Antwerpen. Dat bevestigde hij maandag aan onze redactie. Dat de partij er een schepen bij krijgt, was al eind 2018 afgesproken met sp.a en N-VA. Gemeenteraadslid Erica Caluwaerts (43) zal op hetzelfde moment huidig Open Vld-schepen Claude Marinower vervangen. Marinower (66) gaat dan met politiek pensioen.