Willem-Frederik Schiltz (Open Vld): "Er moet een Antwerpse vervoerspas komen, want de bestaande City Pass is te duur voor een klein gebied."
Volledig scherm
Willem-Frederik Schiltz (Open Vld): "Er moet een Antwerpse vervoerspas komen, want de bestaande City Pass is te duur voor een klein gebied." © BELGA

Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) over voorstel Koen Kennis: “Blij dat N-VA mee aan de kar van stedelijk vervoersbedrijf komt trekken”

Antwerpen“Wij hebben al voor een stedelijk vervoersbedrijf gekozen op ons stadscongres in 2015.” Zo reageert Vlaams Parlementslid Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) op het voorstel van schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) om een Antwerps vervoersbedrijf op te richten met Lantis als regisseur. Schiltz pleit voor een Antwerpse vervoerspas voor alle collectief vervoer.

  1. Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) grijpt naast schepenambt, Erica Caluwaerts enige liberale schepen in Antwerpen
    Antwerpen

    Wil­lem-Frederik Schiltz (Open Vld) grijpt naast schepen­ambt, Erica Caluwaerts enige liberale schepen in Antwerpen

    De teerling is geworpen in het Antwerpse stadsbestuur. Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) wordt geen schepen. De liberalen zullen het in de komende drie jaar met één schepenmandaat moeten stellen. Dat gaat naar Erica Caluwaerts (43). Zij volgt Claude Marinower op. Dat is na onderhandelingen deze week afgesproken tussen de drie meerderheidspartijen N-VA, Vooruit en Open Vld. De socialisten zijn de grote winnaars: zij behouden hun derde schepen Karim Bachar én het voorzitterschap van het OCMW.