Citroenbiscuit met gevanilleerde witte chocolademousse, crème van framboos en frambozenconfituur, afgewerkt met frambozencoulis, spongecake en ruby chocolade van Delrey.
Volledig scherm
PREMIUM
Citroenbiscuit met gevanilleerde witte chocolademousse, crème van framboos en frambozenconfituur, afgewerkt met frambozencoulis, spongecake en ruby chocolade van Delrey. © Klaas De Scheirder

Wij proefden op Antwerpen Proeft: “Waar vonden jullie dit gerechtje?”

AntwerpenTijdens dit verlengde hemelvaartweekend is de Antwerpse Waagnatie vier dagen lang het walhalla van hapjes. Van donderdag 26 mei tot en met zondag 29 mei vindt er de veertiende editie van Antwerpen Proeft plaats. Op het foodfestival bieden gerenommeerde restaurants, jong keukentalent en gevierde tv-chefs hun signatuurgerechten aan voor maar 6 of 7,5 euro. Wij gingen alvast eens proeven.

 1. "Als het maar groot, zwaar en snel is": familie Dotremont heeft traditie van extreme attracties op de Sinksenfoor
  PREMIUM
  Antwerpen

  "Als het maar groot, zwaar en snel is": familie Dotremont heeft traditie van extreme attracties op de Sinksen­foor

  De Air Maxx, de XXL, de Polyp ... Deze attracties op de Sinksenfoor hebben twee dingen gemeenschappelijk: ze zijn niet voor doetjes, en ze zijn in handen van de familie Dotremont. De familie zit al generaties lang in het kermisleven, en heeft een voorliefde voor de hoogste, snelste en gekste attracties. “Mijn grootvader moest eerst zelf in zijn attractie gaan, omdat de mensen niet durfden.”
 2. “In zo’n pak klinkt je ademhaling als die van Darth Vader.” Bart De Wever puft en zweet tijdens brandweeroefening met chemisch lek
  PREMIUM
  Antwerpen/Berendrecht

  “In zo’n pak klinkt je ademhaling als die van Darth Vader.” Bart De Wever puft en zweet tijdens brandweer­oe­fe­ning met chemisch lek

  Na zijn optreden als gijzelnemer en gijzelaar een maand geleden, hervatte burgemeester Bart De Wever woensdagmiddag zijn acteercarrière tijdens een brandweeroefening in Berendrecht. Meer specifiek trok hij een geïsoleerd antigaspak aan tijdens een demonstratie van de aanpak van een chemisch lek. Brandweerzones Rand en Antwerpen gaan vanaf vandaag namelijk nauwer samenwerken om dergelijke catastrofes in de toekomst efficiënter het hoofd te bieden.
 1. Van één vintage wandkast tot een van de populairste, Antwerpse meubelmerken: “Dat we proberen inzetten op unieke stukken, wil niet zeggen dat we een high-end merk willen zijn”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van één vintage wandkast tot een van de populair­ste, Antwerpse meubelmer­ken: “Dat we proberen inzetten op unieke stukken, wil niet zeggen dat we een high-end merk willen zijn”

  De kans is groot dat je al hebt gehoord van Furnified. Het Antwerpse meubelmerk doet het enorm goed op Instagram, mag de laatste jaren een hoge omzetgroei optekenen, én er zijn ook heel wat concrete plannen om uit te breiden naar het buitenland. Ook hun nieuwe badkamermerk Going Objects is een schot in de roos. Een gesprek met COO Ward Thibaut (37) en CEO Dimitri De Vocht (42): “We willen inspireren met onze meubels.”