Geen wetenschapsfestival in dit land zonder Lieven Scheire uiteraard.
Volledig scherm
Geen wetenschapsfestival in dit land zonder Lieven Scheire uiteraard. © Steven Richardson

Wetenschappelijk verantwoord frieten bakken of sterrenkijken op het MAS? Sound of Science palmt zomer én najaar in met wetenschapsavonden

ANTWERPENNa passages in de kastelen en forten van de Antwerpse zuidrand komt het wetenschapsfestival Sound of Science nu écht naar de Koekenstad. Met Sound of Science Nights wordt vanaf de zomer tot en met het najaar de Seefbrouwerij ingepalmd op het Eilandje. Naast wetenschappelijk frieten bakken en bier brouwen zijn er ook live specials van onder andere Lieven Scheire en filosofeert Stijn Meuris over de ruimte.

  1. Mama’s geven massaal borstvoeding in Park Den Brandt: “Rare blikken of weggestuurd worden uit een restaurant: borstvoeding geven in het openbaar is nog steeds een taboe”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Mama’s geven massaal borstvoe­ding in Park Den Brandt: “Rare blikken of wegge­stuurd worden uit een restaurant: borstvoe­ding geven in het openbaar is nog steeds een taboe”

    Mama’s met draagzakken, buggy’s en peuters aan de hand sijpelen woensdagochtend Park Den Brandt binnen. Niet veel later zijn alle bankjes in het park bezaaid met mama’s met een kindje aan de borst. Het initiatief van Kim, Leonie en Laura, naar aanleiding van Week van de Borstvoeding, moet het taboe rond borstvoeding geven in het openbaar doorbreken. “Er wordt van mama’s nog te vaak verwacht dat ze borstvoeding geven achter gesloten deuren, terwijl het heel normaal is om je baby te voeden waar en wanneer je dat wilt.”