Havenarbeid mag in Antwerps havengebied enkel door erkende havenarbeiders worden gedaan. Dat principe houdt ook stand bij het Grondwettelijk Hof.
Volledig scherm
Havenarbeid mag in Antwerps havengebied enkel door erkende havenarbeiders worden gedaan. Dat principe houdt ook stand bij het Grondwettelijk Hof. © Danny Willems

Wet-Major blijft overeind bij Grondwettelijk Hof: havenarbeid mag enkel door erkende dokwerkers

AntwerpenDe wet-Major doorstaat de juridische toets van het Grondwettelijk Hof. Werkgevers moeten in havengebied erkende havenarbeiders inzetten. Bij de vakbonden reageert ACLVB-secretaris Erik Quisthoudt tevreden op het arrest.

 1. Marriotthotel strikt sterrenchef Bart De Pooter, en gaat volledig plantaardig: “Antwerpen is klaar voor plant-based gastronomie”
  Antwerpen

  Marriottho­tel strikt sterren­chef Bart De Pooter, en gaat volledig plantaar­dig: “Antwerpen is klaar voor plant-ba­sed gastrono­mie”

  Niemand minder dan tweesterrenchef Bart De Pooter van Pastorale** opent dit jaar twee restaurants in Sapphire House Antwerp, het nieuwe Marriotthotel in de Lange Nieuwstraat dat in de lente dit jaar de deuren opent. De twee restaurants zullen volledig plant-based zijn: Sapphire House Antwerp is hiermee het allereerste hotel dat een volledig plantaardige ervaring biedt aan zijn gasten. Volgens Bart De Pooter zijn de tijdsgeest én Antwerpen daar rijp voor. “Antwerpen, één van de meest avantgardistische steden, biedt enorm veel potentieel en staat open voor inventieve, plantaardige gastronomie.”
 2. De Cliniclowns gaan digitaal: app bereikt zieke kinderen ook thuis
  Wilrijk

  De Clini­clowns gaan digitaal: app bereikt zieke kinderen ook thuis

  Met ‘zoommeetings’ zijn we allemaal wel bekend ondertussen, maar dat kan nu ook met ... Cliniclowns. Vandaag lanceren de Cliniclowns de Clinicam-app, waarmee zieke kinderen nu ook kunnen videobellen met een duo clowns, live vanuit een échte Cliniclowns controlekamer. “De app dient om de drempel te verlagen zodat we zoveel mogelijk zieke kinderen kunnen bereiken, zowel in het ziekenhuis als thuis”, vertelt Valérie Van Gastel, dagelijks bestuurder van de Cliniclowns.