Havenarbeid mag in Antwerps havengebied enkel door erkende havenarbeiders worden gedaan. Dat principe houdt ook stand bij het Grondwettelijk Hof.
Volledig scherm
Havenarbeid mag in Antwerps havengebied enkel door erkende havenarbeiders worden gedaan. Dat principe houdt ook stand bij het Grondwettelijk Hof. © Danny Willems

Wet-Major blijft overeind bij Grondwettelijk Hof: havenarbeid mag enkel door erkende dokwerkers

AntwerpenDe wet-Major doorstaat de juridische toets van het Grondwettelijk Hof. Werkgevers moeten in havengebied erkende havenarbeiders inzetten. Bij de vakbonden reageert ACLVB-secretaris Erik Quisthoudt tevreden op het arrest.

 1. Maatpak nodig? Kleermaker Mark Van Hove komt naar je toegereden in zijn showroom op wielen
  Antwerpen

  Maatpak nodig? Kleermaker Mark Van Hove komt naar je toegereden in zijn showroom op wielen

  Een zithoek met donkerblauwe, velvet bankjes, een espressomachine en een koelkast met champagne of gin, aan de wand rekken met maatpakken, broeken en jassen: het is niet zomaar een mobilhome waarmee de Antwerpse kleermaker Mark Van Hove rondrijdt. Om in te spelen op de verwachtingen van de drukbezette man, wil hij met de Suits & Stitches-truck door het hele land rijden om maatpakken op te meten en te verkopen. “Dit is het ultieme samenspel van het gemak van online bestellen en de persoonlijke service die je in een winkel krijgt”, aldus Van Hove.
 1. Terwijl clubbestuur geen commentaar meer geeft in Beerschot-zaak trekt Rupel Boom naar Hoogstraten voor kelderkraker: “Iedereen beseft belang”

  Terwijl clubbe­stuur geen commentaar meer geeft in Beer­schot-zaak trekt Rupel Boom naar Hoogstra­ten voor kelderkra­ker: “Iedereen beseft belang”

  Nadat er in de nasleep van de uitspraak in de rechtszaak tegen Beerschot woensdag nieuwe elementen bekend raakten, wenst het clubbestuur van Rupel Boom niet meer te reageren op de ontwikkelingen. In belang van het onderzoek, maar ook omdat de Steenbakkers zich moeten concentreren op het voetbal. In dat opzicht vechten ze komend weekend een zespuntenduel uit met Hoogstraten. Dat staat momenteel voorlaatste in de stand met zes punten minder dan de troepen van Kevin Nicaise. Winst betekent een tik uitdelen, verlies er eentje incasseren.