Het viaduct aan de Draakplaats (foto dateert van vóór de werken).
Volledig scherm
Het viaduct aan de Draakplaats (foto dateert van vóór de werken). © Dieter Lizen

Werken viaduct Draakplaats na drie jaar achter de rug

AntwerpenNa drie jaar zijn de vernieuwing van het betonnen viaduct én de renovatie van de metselbogen op de Draakplaats en het Tramplein in de Antwerpse wijk Zurenborg een feit. De werken waren noodzakelijk omdat door doorsijpelend water corrosie was ontstaan, wat de veiligheid van het viaduct in gedrang bracht. Spoorwegbeheerder Infrabel trok voor de werken 12 miljoen euro uit.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Eén van de laatste frietbarakken in ‘t stad gered: “Zeven jaar lang leefden we in onzekerheid”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Eén van de laatste frietbarak­ken in ‘t stad gered: “Zeven jaar lang leefden we in onzeker­heid”

  Frituur Royerssluis - één van de laatste échte frietbarakken in Antwerpen - verdwijnt dan toch niet. De zaak, die sinds de jaren 60 naast de gelijknamige sluis aan het Noordkasteel is gelegen, krijgt een nieuwe stek, iets verderop aan het Oosterweelkerkje. Zeven jaar lang leefden uitbaters Martine en Marc in onzekerheid. Nu slaken ze een zucht van opluchting.