Tijdens zijn leven kreeg Van Mieghem als artiest weinig erkenning, maar vandaag is hij bekend voor het in beeld brengen van gewone mensen en emigranten in de Antwerpse haven.
Volledig scherm
Tijdens zijn leven kreeg Van Mieghem als artiest weinig erkenning, maar vandaag is hij bekend voor het in beeld brengen van gewone mensen en emigranten in de Antwerpse haven. © KOS

Werken van Antwerpse schilder Eugeen Van Mieghem verhuizen naar New York

AntwerpenHet Eugeen Van Mieghem Museum gaat achttien werken van de Antwerpse schilder schenken aan de New York Historical Society. De werken zullen aan Amerikaanse en Canadese musea in bruikleen gegeven worden voor tijdelijke collecties, om de in 1930 overleden kunstenaar meer naamsbekendheid te geven.

  1. Marine draagt unieke mijnenveger Oudenaarde over aan Maritiem Patrimonium: “Vanaf volgend jaar te bezoeken in Antwerps Droogdokkenpark”
    Antwerpen

    Marine draagt unieke mijnenve­ger Oudenaarde over aan Maritiem Patrimoni­um: “Vanaf volgend jaar te bezoeken in Antwerps Droogdok­ken­park”

    Tienduizenden uren werkte een ploeg vrijwilligers in de Antwerpse Droogdokken aan de restauratie van de Oudenaarde M477, een mijnenveger uit 1958. De Belgische Marine droeg het schip woensdag officieel over aan de stichting Maritiem Patrimonium (MPM). De vlaggen hingen halfstok als eerbetoon aan de pas overleden Jean-Jacques Westerlund. De ondernemer was de stuwende kracht van MPM.