Paula Marckx, Moni Van Look (de advocate die de zaak won) en Paul’s dochter Alexandra werden aan de UAntwerpen gehuldigd.
Volledig scherm
Paula Marckx, Moni Van Look (de advocate die de zaak won) en Paul’s dochter Alexandra werden aan de UAntwerpen gehuldigd. © Klaas De Scheirder

Wereldberoemd arrest-Marckx viert 40ste verjaardag: “Nooit verwacht dat ik het lot van zoveel kinderen zou verbeteren”

Dat kinderen van ongehuwde moeders vandaag dezelfde rechten hebben als in een ‘normaal’ gezin, hebben ze aan Paula Marckx (93) uit Berchem te danken. Het Hof in Straatsburg gaf haar in 1979 gelijk in een dispuut met de Belgische staat. Het wereldberoemde arrest-Marckx is precies 40 jaar oud en dat is woensdagavond gevierd.

 1. ASSISEN. Geen tweede keer levenslang voor Fred Wittig in 13 jaar oude roofmoord op Steve Huypens
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. Geen tweede keer levenslang voor Fred Wittig in 13 jaar oude roofmoord op Steve Huypens

  Het Antwerpse hof van assisen heeft de eenvoudige schuldigverklaring uitgesproken in de zaak over de dertien jaar oude roofmoord op autohandelaar Steve Huypens (38) uit Schilde. De assisenjury hield er rekening mee dat de beschuldigde, de Duitser Fred Wittig (57), momenteel in Duitsland al een levenslange gevangenisstraf uitzit voor een gelijkaardige roofmoord uit 2008. Ook is de redelijke termijn overschreden, oordeelde de jury. Eerder op de dag had de aanklager de levenslange opsluiting van Wittig geëist.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'